Najnovije vesti
Vesti Svet
HAPŠENJE U HRVATSKOJ Muškarcu (69) iz Sinja u stanu pronašli ARSENAL ORUŽJA

HAPŠENJE U HRVATSKOJ Muškarcu (69) iz Sinja u stanu pronašli ARSENAL ORUŽJA

Policija je u Sinju je od 69-godišnjeg muškarca oduzela 24 komada oružja, municiju i razne delove oružja, i protiv njega će biti podnesena krivična prijava nadležnom opštinskom tužilaštvu

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Damir Seničar / Tanjug
.

Prijava će biti podnesena zbog nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija.

Blic preporučuje

U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su od 69-godišnjaka oduzeli 18 revolvera, pet pištolja i jednu lovačku pušku, cev lovačke puške, 29 komada različite vrste municije, i po jedan okvir za pištolj i pušku, prenosi "Novi list".

Policija u virovitičko-podravskoj upravi saopštila je juče da su u betonskoj grobnici na mesnom groblju u mestu Cabuna, opština Suhopolje, pronađene veće količine oružja.

Pronađeni su oko 2.000 komada municije raznih kalibara, dve protivtenkovske mine, 13 ručnih bombi M-50, 12 ručnih bombi M-75, dvije ručne kumulativne bombe M-79 /bez ručke/, dve specijalne ručne bombe BRS-M79 AG-1, dva komada protivpešadijskih mina MRUD-1, te 12 tromblonskih trenutnih mina, devet elektrodetonatorskih kapsula EDK, 30 metara sporogorećeg štapina, kilogram plastičnog eksploziva PEP–500.

Policija je pronašla i 3,3 kilograma eksploziva TNT, dve rakete za RPG-7, jedna raketa od ručnog bacača "OSA" kalibra 90 milimetara.

Pronađeni su i jedan upaljač za ručnu bombu, ručni bacač "OSA" 90 mimimetara, ciljnik i ručka od ručnog bacača "OSA", ručni bacač raketa 64 mmilmetra takozvana zolja, ručni bacač RPG-7, te 25 komada praznih okvira za automatsku pušku.

Pronađeno oružje, municija i minsko-eksplozivne materije na daljinsko upravljanje i uništenje preuzeo je policijski službenik za protiveksplozivnu zaštitu, a oružje koje je u većoj meri oštećeno od korozije, izuzeto je i sklonjeno u Regionalno skladište.

O događaju je obavešteno Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici.

(Srna)