Cene na subotičkim pijacama

povrce-pijaca
SUBOTICA – Iako smo kalendarski na polovini zime, godišnjeg doba koje najmanje odgovara proizvođačima i prodavcima, ponuda na pijacama kojima upravlja Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ je i dalje veoma dobra.

Kako navode iz ovog preduzeća, posebno se izdvajaju jabuke različitih sorti i klasa, koje voćari iz regiona kupcima na zelenim pijacama nude po ceni od 40 do 120 dinara po kilogramu. Kruške se prodaju za od 100 do 150 dinara, a nekoliko trgovaca već na tezgama ima i jagode iz uvoza po ceni od 800 dinara po kilogramu.

Među sezonskim povrćem najviše je krompira (70 – 120 dinara/kg), crnog (70 – 100 dinara/kg) i belog luka (250 – 500 dinara/kg), šargarepe (60 – 100 dinara/kg) i peršuna (80 – 120 dinar/veza), a na tezgama se mogu naći i kupus (40 – 80 dinara/kg), karfiol (20 dinara/kg), tikvice (200 – 250 dinara/kg).

Bogatu ponudu na subotičkim pijacama svakako dopunjuju sveže živinsko meso, jaja, mleko, sir, med i sušeno voće, a tu su i brojni mesari, pekari i poslastičari, nekoliko dobro snabdevenih ribarnica i niz prodavaca mešovite robe različite vrste.

Rečju, po nešto za svakog ko poseti subotičke pijace, koje po tradiciji najviše kupaca okupe tokom vikenda.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.