Sneg počinje da pada, u subotu stegnite kapute, vetar će duvati "kao lud": RHMZ dao novu najavu

03.02.2023

20:26

0

Autor: M. Vu.

Trenutna temperatura se kreće oko nule u većini gradova, sem u Novoj Varoši, Zlatiboru , Kopaoniku

Sneg počinje da pada, u subotu stegnite kapute, vetar će duvati "kao lud": RHMZ dao novu najavu
Košava / Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod večeras je najavio kišnu noć pred nama, ali da će sneg padati na planinama. U subotu ujutru nas čekaju pahulje.

Trenutna temperatura se kreće oko nule u većini gradova, sem u Novoj Varoši, Zlatiboru , Kopaoniku gde se beleži do minus šest stepeni, gde pada i sneg.

- Jače naoblačenje s kišom sa severa Srbije u toku večeri i noći izmeštaće se ka jugu Srbije. U brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg, a u drugom delu noći i pred jutro kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije - piše RHMZ.

Do 5.februara česte padavine, zatim suvo i hladno

U subotu oblačno i vetrovito sa kišom, susnežicom i snegom. U predelima južnije od Save i Dunava očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm, a na planinama značajnije povećanje postojećeg za novih 10 do 20 cm. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, pa se na planinama očekuju vejavica, mećava i snežni nanosi.

Foto: Ustupljene fotografije
 

U nedelju i ponedeljak sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalje, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Od nedelje osetno hladnije, u jutarnjim satima slab i umeren, a na planinama i jak mraz. Maksimalna temperatura do utorka u većini mesta oko ili malo ispod nula stepeni, od srede u manjem porastu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike