03. februar  2023. 20.58  | Izvor: Tanjug

Polemika Kamberija i Vučića o pravima Albanaca u Srbiji

BEOGRAD -

Poslanik Šaip Kamberi je tokom obraćanja u Narodnoj skupštini od predsednika Aleksandra Vučića zatražio da se položaj, kako je rekao, "Albanaca Preševske doline", poboljša.

"Albanci Preševske doline se nadaju da dolaženjem do sporazuma sa Kosovom imati pozitivan uticaj i Beograd treba da sporazum da iskoristi i za otvaranje novog poglavlja u razgovorima sa Albancima Preševske doline. Ni danas skoro 22 godine od potpisivanja sporazuma, položaj Albanaca nije poboljšan", naveo je Kamberi.

aleksandar, vucic, skupstina, srbije

Predsednik Vučić je odgovorio Kamberiju da izvodi "loš trik" kojim želi da izjednači prava Srba na Kosovu i Metohiji sa pravima Albanaca u Srbiji.

"To je toliko loš trik, to ne može da se poredi i ne liči. Niti su dve države niti imaju istu poziciju i jedna uopšte ne postoji u pregovaračkom procesu. To što ste nas nazvali genocidašima za ovu državu od koje dobijate hleb, koja vam je izgradila i puteve pruge nazvali fašističkom, zašto ne kažete u domu, da čuju ljudi. Od te fašističke države genocidaša tražite da se ponaša drugačije. Samo te snove puste o izjednačavanju da prestanete da sanjate, baš kao što sam vašem lideru saopštavaju, nemojte zato to je loše. Vi ste naši građani, građani Republike Srbije, imate prava, vas nema napada na vašu decu kada slavite bajram, ili idete u crkvu. Nema ih", rekao je Vučić.

Srodne vesti