0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN GAZI KA NOVOJ POBEDI: Crno-beli ponizili Žalgiris u prvom poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 03.02.23 u 19:48

Ubedljivo vođsvto ekipe Željka Obradovića!

Raspored elitnog evropskog takmičenja spojio je u 23. kolu Žalgiris i Partizan. Utakmica u Kaunasu počela je tačno u 19 časova, a crno-beli nakon 20 minuta borbe vode sa ubedljivih 30:47.

Izabranici Željka Obradovića kontrolisali su utakmicu od samog starta. Osim početnih 2:0 Žalgiris više nije uspeo da dođe do vođstva. Na leđima Janisa Papapetrua i Kevina Pantera Partizan se odvojio na tada maksimalnih +10.

Litvanci nisu imali spreman odgovor na fantastični igru beogradskog tima. Prednost je postepeno samo rasla, a na kraju prve deonice rezultat je bio 15:26.

Sjajnom dvojcu u nastavku se po običaju pridružio Matijas Lesor i srpski predstavnik je u potpunosti slomio rivala. Atraktivnim zakucavanjem na asistenciju Trifunovića Lesor je još više podigao energiju ekipe, da bi ubrzo usledila trojka Zeka Ledeja.

Blago rečeno domaćin nije znao gde se nalazi u tim momentima. Predsnost je rasla do +19, a Brazdeikis je koliko, toliko držao Litvance u igri.  Na veliku pauzu akteri su otišli pri rezultatu

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa 10 postignutih poena i dve asistencije. Pratili su ga Matijas Lesor i Janis Papapteru sa po devet, dok su Eksum i Ledej dodali po pet poena.

 

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter