Почетна > Србија
Србија

Вучић: Лично сам с Јапанцима и Мађарима спречио да Косово уђе у Унеско

 Председник Србије Александар Вучић данас је на заседању у Скупштини Србије, на питање Милице Ђурђевић Стаменковски из Српске странке Заветници да ли парламент намерава усвоји јасну стратегију у преговорима, рекао да не сме да се понаша неодговорно и да не подиже црвене линије како коме падне на памет.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Иако сте ми небројено пута говорили да не смем да јавно кажем да нисам за признање независног Косова и да не подржавам његово чланство у УН, када сам то урадио ви сте сада причу проширили на друге институције“, рекао је он то на захтев Милице Ђурђевић Стаменковски да се изјасни о томе да ли је за улазак тзв. Косова у Интерпол или Унеско.

С тим у вези, Вучић је нагласио да личним разговорима са Абе Шинзом и Мађарима спречио да тзв. Косово уђе у Унеско.

Додао је да му је доста придика оних из „антидржавног покрета“, нарочито након јучерашњег инцидента.
„Нисам сам ја јуче долазио на подијум да се обрачунавам, већ сте ви доносли крпе и исписивали највеће увреде, ваљда да помогнете Куртију, због чега сте велике звезде постали у Приштини и вероватно сте тамо подигли тај међународни углед о коме причате и то само тамо где мрзе Србе и нигде више“, рекао је Вучић.
Председник је одговарајући Милици Ђурђевић Стаменковски на то да она сматра да Италија не спада у велику петорку, истакао да је та земља Србији веома битна.
„Нама је Италија битна из више разлога, поред осталог и јер је чланица Групе Г7 и примера ради има већи БДП од Русије“, нагласио је Вучић.

Vučić: Povlačenjem barikada spaseni životi

Преузмите андроид апликацију.