Najnovije vesti
Vesti Politika
Oglasila se žena uhapšenog Slađana Trajkovića: "Pogoršalo mu se zdravsteno stanje"

Oglasila se žena uhapšenog Slađana Trajkovića: "Pogoršalo mu se zdravsteno stanje"

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog sredinom decmbra prošle godine na severu Kosova i Metohije, je pogoršano, tvrdi njegova supruga Suzana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: RTS / screenshot
.

Ona je za Tanjug rekla da će advokat, Dejan Vasić, danas podneti hitan zahtev za prebacivanje njenog muža u kućni pritvor, kako bi mogao da dobije adekvatno lečenje.

Blic preporučuje

- Slađan ima hronične bolesti, cirozu jetre, vodu u plućima i boluje od dijabetesa. Trenutno mu se stanje pogoršalo, povećan mu je šećer, na glavi i po telu su mu se otvorile rane, a rane koje je imao na nogama, nisu sanirane još uvek - rekla je ona.

Istovremeno, ona je zamolila međunarodnu zajednicu i sve koji mogu da pomognu da njen muž bude upućen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde se i do sada lečio.

Dodala je da se njenom mužu na vreme ne daju lekovi i ponovila da kada mu je odnela prvi put lekove, zatvorski čuvari nisu hteli da ih prime jer su bili sa srpskom markicom.

- Kada odemo da ga posetimo, noge, na kojima su, kao što sam rekla, rane, su mu vezane, a umesto da ga dovoze liftom jer je lošeg zdravstvenog stanja, oni ga teraju da pešači uz stepenice. Čak je i medicinska sestra, Albanka, koja je zadužena da mu daje lekove, imala raspravu sa čuvarima i zatvorskim osobljem oko toga - ističe Trajković.

Slađan Trajković, bivši pripadnik Kosovske policije, uhapšen je u vreme trajanja poslednjih barikada na severu Kosova, za navodni ratni zločin.

Na protestu zbog njegovog hapšenja, koji su organizovali porodica i prijatelji, govorili su i komšije Albanci, tvrdeći da Slađan nije počinio nikakav ratni zločin.

(Tanjug)