"Sloga" podnela krivičnu prijavu protiv direktora JKP Gradska čistoća Marka Popadića zbog narušavanja elementarnih prava zaposlenih 1Foto: Beta/Milan Timotić

Udruženi sindikati Srbije,,Sloga“ podneli su danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktora JKP Gradska Čistoća, Marka Popadića, zbog narušavanja elementarnih prava zaposlenih u tom preduzeću i zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika RS.

„Osnovano sumnjamo da se u prethodnih nekoliko meseci radnici JKP ,,Gradska Čistoća“ primoravaju i zloupotrebljavaju da u vreme radnog vremena odlaze u Kol centre koji su osnovani sa ciljem ubeđivanja građana da raskinu ugovor sa kablovskim operaterom SBB i zaključe ugovor sa kablovskim operaterom Telekom Srbija“, navodi Sindikat „Sloga“ u saopštenju.

Ističu takođe da ovim radnici Gradske čistoće ne obavljaju poslove koji spadaju u delatnost svog preduzeća i za koje su plaćeni iz budžeta Grada Beograda, već se u vreme radnog vremena primoravaju da učestvuju u kampanji koja se mesecima vodi protiv kablovskog operatera SBB od strane Telekom Srbija, u Kol centru, koji se nalazi u sedištu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Zvezdari.

„Sloga“ traži da se ispitaju svedoci (navedeno u kriv.prijavi), radnici JKP Gradske čistoće koji mesecima ne dolaze na posao, a, za koje kažu da postoji evidencija o njihovom prisustvu.

„Da se ispitaju gde obavljaju svoje radne zadatke, koji je opis tih radnih zadataka, ko ih mesecima evidentira i po čijem nalogu obavljaju zadatke koji ne spadaju u opis njihovog radnog mesta“, naglašava „Sloga“.

„Sloga“ ocenjuje i da je direktor Marko Popadić, sem što je povredio prava radnika, ostvario i korist za kablovskog operatera Telekom Srbija, time što mu je ustupio zaposlene koji rade u javnom preduzeću i koji primaju plate iz budžeta koje finansiraju sve siromašniji građani Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari