Lakše vam je da kupite veću količinu krompira, ali on onda proklija? Jedna voćka spasava stvar

03.02.2023

13:42

0

Autor: Z.A.S.

Jednostavan trik kojim ćete krompir duže održati svežim

Lakše vam je da kupite veću količinu krompira, ali on onda proklija? Jedna voćka spasava stvar
Krompir - Copyright Freepik

Krompir definitivno spada u omiljeno povrće mnogih Srba, a kako i ne bi bilo kada može da se jede na više načina, a ne zna se koji je ukusniji.

Bilo da volite bareni, pire krompir, ili pak onaj koji je pečen u rerni, pa savršeno hrskav, verujemo da ga pripremate sa zadovoljstvom, pogotovo jer za njegovu pripremu uopšte nije potrebno mnogo vremena.

S obzirom na to da krompir, kao prilog, ide maltene u sve, domaćice ga uglavnom često pripremaju, a mnoge od njih kupuju i veću količinu, kako ne bi morale stalno da ga dokupljuju, pogotovo jer je težak.

Međutim, isto tako se često dogodi da zaboravimo na njega ili da ga jednostavno dugo ne koristimo, a on tada počne da klija. Da biste ga što duže očuvali svežim, iskoristite ovaj trik.

Pre svega, krompir nikada nemojte da čuvate u frižideru, već obavezno na suvom i tamnom mestu i preko njega stavite nekoliko jabuka. One će sprečiti da brzo proklija i na taj način će vam olakšati njegovo čuvanje.

Pixabay
 

Kada je kuvanje u pitanju, postoji jedna caka da on bude ukusniji. Naime, potrebno je da u vodu, u kojoj ćete kuvati krompir, dodate jednu kašiku sirćeta, dva-tri cela čena belog luka i lovorov list. Takođe, obavezno sipajte duplo više vode nego što to radite kada kuvate mladi krompir.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike