Vesti

0

Šapić: Izmeštanje Zoo vrta na Adu Ciganliju jer je to najbolje mesto za životinje

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Šapić: Izmeštanje Zoo vrta na Adu Ciganliju jer je to najbolje mesto za životinje

Izvor: Beta/BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Zoološki vrt biti premešten na Adu Ciganliju, odnosno njen deo Ada Safari, navodeći da je taj deo pogodan za životinje a u blizini je centra grada.
 
 
"Duplo je veći prostor od postojećeg (kod Kalemegdana). Ovde ima 14 hektara, kako smo i planirali. Smatramo da je to od svih najbolje rešenje. Ovde je ta tišina, mir, tu je ovo jezero i blizu su reke", kazao je šapić novinarima na Adi Ciganliji.
 
Šapić je rekao novinarima da je ranije bilo predloga da se Zoo vrt izmesti u Krnjaču ili Surčin, ali da smatra da peferija nije dobar predlog.
 
"Kako naći u urbnom delu grada mesto gde će se životinje osećati sigurno. Razmišljali smo i pričali - da Zoo vrt ne bude daleko od grada, da zadrži sredinu iz koje su došle, a to je priroda. Najbolje mesto je Ada Safari", ocenio je Šapić i dodao da se nada da će projekat preseljenja biti gotov u naredne dve to tri godine.
 
Kako je naveo, na Adi Ciganliji, blizu mesta gde je planirano da se izmesti Zoo vrt, ima naselje u kome živi oko 250 porodica, za koje Šapić tvrdi da neće ostati bez krova nad glavom i da će im grad obezbediti ono što im zakonom sleduje.
 
"Već smo ušli u razgovore sa njima", rekao je gradonačelnik Beograda.
 
Upitan šta će biti na mestu gde je sada Zoo vrt, Šapić je kazao da se neće ništa graditi i da gradske vlasti nastoje da dobiju Uneskovu zaštitu za Kalemegdan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR