0
Fudbal

FOTO: MerkurXTip

MerkurXtip Fantasy – Saveti i najava 22. kola

Objavljeno: 03.02.23 u 14:00

Jeste li spremni za novo kolo?

22. kolo Premijer lige otvaramo u petak, a završavamo u sredu. Mančester Junajted i Lids imaju po dve utakmice, što znači da nam se kapiten sam nameće. Totenhem i Mančester siti ponovo igraju, videćemo hoće li ovaj put biti preokret. Zanimljivo će biti i u Liverpulu gde Everton sa novim trenerom dočekuje Arsenal, sve u svemu zanimljivo kolo je pred nama.

ČELSI-FULAM

Izgleda da je Poter iskonstruisao ekipu i ako ovolika pojačanja nisu dovoljna da ‘’plavci’’ konačno progiraju, onda im stvarno nema leka ove sezone. Mudrik bi mogao biti ključni igrač današnje utakmice. Debitovao je, odigrao sasvim korektno i nagovestio je da bi mogao biti stvarno veliko pojačanje. Maunt bi sigurno trebao da startuje i biće veoma zanimljivo videti da li će Enco igrati u prvoj postavi, jer stigao tek pre par dana.

Što se tiče Fulama, Mitrović nam je naravno siguran starter. Dobili smo još jednog Srbina u timu sa Krejven Kotidža, Sašu Lukića, koji bi trebao sigurno da debituje. Očekuje se da će Fulam imati poteškoća da dođe do gola na ovoj utakmici.

EVERTON-ARSENAL

Debi za Šona Dajča na klupi Evertona i to baš protiv trenutno najbolje ekipe u ligi. Znamo kakav fudbal forsira Dajč, tako da će biti veoma zanimljivo na Gudisonu u subotu. Teško je predvideti ovu utakmicu, ali je vrlo verovatno da neće biti mnogo golova.

Arsenal igra najbolji fudbal u ligi, Saka je možda i igrač sezone, bez obzira na Halandove brojke. Nketija je opravdao poverenje Artete i sa dva gola Mančesteru je pokazao da se itekako može računati na njega. Odegar je trenutno u životnoj formi. Dva igrača Arsenala su obavezna, pogotovo jer im je sledeće kolo duplo.

ASTON VILA-LESTER

Vila Park ugostiće Rodžersovu ekipu i tražiti ceo plen. Prodajom Ingsa u Vest Hem vidimo da se Emeri oslanja u napadu na Olija Votkinsa, koji će mu biti glavna uzdanica. Videlo se da će Bejli imati prostora kod Emerija, pa je za tu cenu odlična opcija. Rodžersu mnogo znači povratak njegovog najboljeg igrača Medisona oko kojeg se sve vrti. Medison i Barns su jedini vredni pomena u Lesteru.

MANČESTER JUNAJTED-KRISTAL PALAS, MANČESTER JUNAJTED-LIDS

 Dve utakmice za ‘’crvene đavole’’, i to kakve dve. Obe kući sa ne tako jakim protivnicima, idealna situacija za neki čip, ukoliko vam je ostao. Rašford se nameće kao opcija za tripl kapitena. U najboljoj formi je u ligi i deluje kao skroz logična opcija. Bruno može biti dobra opcija za podebljanje Junajtedovih igrača, obavezno je u odbrani imati Luka Šoua ili dvojicu iz odbrane i Rašforda. Entoni i dalje nije pronašao svoju formu, pa gledajte da ne rizikujete s njim.

VULVS-LIVERPUL

Teško gostovanje za ‘’redse’’, ali generalno njima je sada svaka utakmica teška. Jako loša forma i ne cvetaju ruže u crvenom delu Liverpula već neko vreme. Ne možemo da ne spomenemo da imaju dosta problema sa povredama, ali to nije opravdanje. Salah je neprepoznatljiv i sada se lepo vidi koliko je Mane značio ovoj ekipi i koliko je prostora pravio Salahu. Gakpo je došao u pogrešnom trenutku, i najverovatnije mu treba vremena da Liverpul proigra i da se prilagodi. Darvin bi mogao biti odličan, realizacija mu je mnogo loša, ali ako to popravi može biti odlično pojačanje. Teško će Liverpul ovde do sva tri boda.Konate je povređen, Van Dajk takođe.

‘’Vukovima’’ je došao Sanabrija kao veliko pojačanje i kao neko ko bi trebao da reši tu enigma oko davanja golova. Podens je njihov najbolji igrač od početka sezone. U špicu još ne mogu da se pronađu ni Košta, ni Himenez, ni Cunja.

NJUKASL-VEST HEM

Njukasl nas je navikao na pobede i klin šitove ove sezone, tako da bi sve sem tri boda ovde bilo iznenađenje. Almiron je sjajan od njega možda preti i najveća opasnost. Zanimljivo je videti hoće li u napadu igrati Isak ili Vilson, pošto su obojica zdravi i spremni za 90 minuta. Tripije je ‘’must have’’ od starta sezone.

Što se tiče ‘’čekićara’’ mislim da će ovde tražiti šansu na kontrama preko Bovena i Antonija.

TOTENHEM-MANČESTER SITI

Ne tako davno su igrale ove dve ekipe i utakmica je prštala na sve strane. Videlo se koliko ‘’pevcima’’ znači povratak Bentakura u sredini koji je bio zaslužan za prvi gol. Totenhem se dosta oslanja na Kejna i on je glavna karika ovog tima.  Odmoran je u kupu, što je iskoristio Son i sa dva gola možda nagovestio njegovo podizanje forme. Kuluševski bi mogao biti ključan igrač za Konteovu ekipu, ako bude imao svoju utakmicu. Ipak najviše se pitaju Haland i družina. Halanda je nemoguće sačuvati i sprečiti da postigne gol, to je sada već jasno. De Brujne je odmorio prošlu utakmicu kada je dobio Siti 2-3, i verovatno je da će sada biti u prvoj postavi. Gvardiola je poslao Kansela u Bajern i pokazao da računa na mladog Luisa. Ake je ušao u dobru formu i standardan je trenutno u defanzivi, ali znamo kako to brzo može da se promeni. Očekuje se i startna postava za Džeka Griliša.

Uživaćemo i ovog vikenda u Premijer Ligi, srećno sa kapitenom. 😊

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter