Inovativna nastava u dvojezičnoj školi u Kikindi: Učenicima više slobode da iskažu svoju kreativnost i interesovanja 1Foto: Shutterstock/Aquarius Studio

Osnovna škola „Feješ Klara“ u Kikindi, dvojezična škola gde se nastava održava na mađarskom i srpskom jeziku, izabrana je da učestvuje u projektu „Učimo svi zajedno“ koji sprovode Ministarstvo prosvete i UNICEF uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Dva modela obuke o diferenciranoj nastavi do sada je savladala polovina od 22 nastavnika, a još toliko njihovih kolega uskoro počinje obuku.

„Diferencirana nastava podrazumeva inovatni vid nastavnih metoda gde učenici dobijaju više slobode da iskažu svoju kreativnost, interesovanja i da kroz zajedničke aktivnosti i istraživanja sami dođu do odgovora“, objavila je škola „Feješ Klara“.

Kako su objasnili, nova vrsta nastave insistira na zajednici, a ne na pojedincu a frontalni vid nastave više nije neophodan u učionici, na šta su učenici ove škole već pozitivno reagovali.

Priliku da se stručno usavršava na temu diferencirane nastave dobilo je ukupno 200 škola u našoj zemlji, a među njima OŠ „Feješ Klara“, za sada jedina iz Kikinde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari