Tandir počeo da izdaje Halal sertifikate – Baš me briga ako se to nekome ne sviđa

9
3133

Predsjednik Bošnjačko-srpskog saveza Samir Tandir, preko svoje firme “Halal i consulting” počeo je sa izdavanjem halal sertifikata i na taj način izvršio direktan atak na Islamsku zajednicu.

Da će nastaviti sa izdavanjem halal sertifikata Tandir je potvrdio gostujući na A1 televiziji.

– Mi imamo odvojenost vjerskih zajednica od države. Sve ono što je u skladu sa zakonom Republike Srbije, ja ću da radim. Da li to se nekome sviđa ili ne sviđa, ja u to neću da ulazim, kazao je Tandir.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudića na ovu temu ranije kazao da je neprihvatljivo osnivanje još jedne agencije „koja nije pod kontrolom IZ“, te da hranu koje te kvazi halal agencije sertificiraju ne bi stavio na svoju sofru.

– Pitanje halal kvaliteta mora, isključivo, biti vezano za IZ, jer ona i ulema će voditi računa da li je nešto halal ili nije i oglašavati se tim povodom. Pojavljivanje nove halal agencije klasična je zloupotreba. Ja skrećem pažnju i upozoravam muslimane da se s tim ne poigravaju jer već postoji nekoliko kvazi halal agenciju u Srbiji gdje za nekoliko stotina eura možete dobiti halal standard, a takve proizvode nikad to na svojoj sofri ne bih smio stavit.

Podsjećamo da je reakcija Tandira na stav Islamske zajdnice bila da mu “za rad Agencije ne treba dozvola Mule iz Kandahara”, te konstatovao da u demokratskoj državi može da se bavi ovom vrstom biznisa.

Tandirov atak na Islamsku zajednicu je putem društvenih mreža podržao njegov zamjenik u BOSS-u Admir Muratović, ocijenivši to kao “kontinuitet”.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

9 KOMENTARI

  1. sve same patriote i vernici dok ne dodje do pitanja interesa novca fotelja tad zaborave na sve
    ovo je velika sramota — posle se ljutimo na ugljanina i ljaica eto dva nova ugljanina i ljaica do juce kao vernih muftijinih boraca sledbenika —- halal sertifikate mora i sme izdavati samo islamska zajednica i ljudi koje islamska zajednica odredi za taj posao

  2. Znaci i Sandzak ima Dritana i to dvojicu kao izdajicu.I ja cu da pocnem da dajem Halal Cerzefikat i da organizujem Hadz i Umru tu pada podobra para a prstom se ne makne.I sve da se cesem po bradi i da ponavljam Elhamdulila,Suphanala,Allahu Ekber.Kad mogu ovi dvojica mogu i ja imam kontakt sa Saudiskom Ambasadom dobicu viza koliko trazim.Hadzijama te vize naplatim od 800 bo 1100 eura a ja je dobijem po vizi 50 eura kojija naplacuje Saudiska Ambasada.Uzmem jeftime hotele sto dalje od Kabe to jeftinije prosetam se sa Hadzjama malo glumim velikoga Musimana Hadzje dobro oceputam.Ako kosta hadz za jednu osobu 6000 eura meni ostane 3000 eura.Kad se vratim sa Hadza Kupim Novoga Mervedesa i dalje ucim Elhamdulila Suphanala,Allahu Ekber.
    A jos od Certifikata Halal hrane ko sto ima Franc i Voli u Crnoj Gori a zamrzivaci u prodavnicama njihovim puni svinjskoga mesa.Iskoristite Siromahe Hadzije jedva skupe pare za Hadz a vi ih oceputate i pokradete.Nikakva ste roba.

  3. Tek se sada pokazuje kakva se guja i hijena krila godinama iza Muamera i IZ.Ovome je interes na prvom mjestu,obraz i čast su za njega mislena imenica.Ali,ovde krivim i državu što ovo dozvoljava.Ovo mi liči na ono cijepanje IZ,kada je država registrovala fantomski rijaset.Neiskreno do kraja.Ove spodobe treba bojkotovati na svakom koraku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.