Osuđivani pedofil na slobodi: Pevač izašao iz zatvora nakon izdržane kazne zbog zlostavljanja tri devojčice!

03.02.2023

11:53

1

Napastvovao je dve devojčice, od 12 i 13 godina, a treća žrtva imala je nešto manje od 10

Osuđivani pedofil na slobodi: Pevač izašao iz zatvora nakon izdržane kazne zbog zlostavljanja tri devojčice!
Geri Gliter - Copyright Profimedia

Pop pevač Geri Gliter pušten je iz zatvora nakon što je odslužio polovinu svoje 16-godišnje kazne zbog seksualnih zločina. Ovaj 78-godišnji pedofil, koji je imao niz hitova na top listama 1970-ih, bio je u zatvoru od 2015. zbog seksualnog zlostavljanja tri devojke.

On je napastvovao dve devojčice, od 12 i 13 godina, nakon što ih je pozvao u bekstejdž u svoju garderobu, te ih izolovao od majki. Njegova treća žrtva imala je manje od 10 godina kada se uvukao u njen krevet i pokušao da je siluje 1975. godine.

Profimedia
Geri Gliter

Gliter, čije je pravo ime Pol Gad, napustio je "HMP The Verne" - zatvor u Portlandu, u petak nakon osam godina iza rešetaka. Seksualni prestupnik će sada biti na uslovnoj slobodi i ima svega tri dana da se registruje u lokalnoj policijskoj stanici ili rizikuje da bude vraćen iza rešetaka.

Povrh svega, moraće da nosi oznaku i označi sve odnose koje ima sa ljudima koji imaju dete mlađe od 18 godina. On takođe mora da obavesti vlasti nedelju dana unapred, ako planira put u inostranstvo.

Profimedia
Geri Gliter

Geri Gliter bio je na vrhuncu slave kada je, poput predatora, lovio ranjive žrtve, koje su mislile da niko neće verovati njihovim tvrdnjama, jer je u pitanju slavna ličnost.

Optužbe su izašle na videlo tek 40 godina kasnije, kada je Gliter postao prva osoba koja je uhapšena u okviru operacije Ievtree - istrage koju je pokrenula Metropolitenska policija nakon skandala Džimi Sevil.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike