Sombor: U toku Konkurs za socijalnu i zdravstvenu zaštitu

županija-sombor
SOMBOR – Danas je raspisan Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Sombora, za ovu godinu.

Ukupan iznos koji će biti raspoređen po ovom Javnom konkursu iznosi 7 miliona dinara, i to za sledeće oblasti:

  1. Oblast zdravstva (promocija zdravlja i prevencija bolesti u oblasti javnog zdravlja, organizovanje zdravstveno-promotivnih kampanja, organizovanje edukativnih sadržaja za osobe obolele od teških malignih oboljenja i retkih bolesti, zaštita i unapređenje zdravlja posebno osetljivih grupa građana i građanki);
  2. Oblast socijalne zaštite (unapređenje položaja ranjivih i marginalizovanih pojedinaca i grupa i integracija u lokalnu zajednicu, a posebno žena sa invaliditetom, uvođenje i unapređenje inovativnih aktivnosti i programa, obezbeđivanje pristupačnosti postojećim servisima i uslugama socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom, unapređenje kvaliteta života starije populacije, razvoj inkluzije i socijalne uključenosti, unapređenje položaja dece sa smetnjama u razvoju, dece bez roditeljskog staranja i zaštita dece od zlostavljanja i zanemarivanja, razvoj preventivnih psiho-socijalnih programa, unapređenje položaja boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica palih boraca u Gradu Somboru i negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, razvijanje i unapređenje principa rodne ravnopravnosti).

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od današnjeg dana, a sve dodatne informacije i neophodnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.