Traži se još oružja; "Obavezujemo se, nećemo napasti Rusiju"

Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.02.2023.

06:40

Traži se još oružja;
Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Izuzetak su novi ruski regioni koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare ukrajinske vlade i Evropske komisije u Kijevu, Reznikov je rekao da oružane snage Ukrajine traže naoružanje dometa do 300 kilometara, prenosi Tass.

"Ukrajina je spremna da pruži sve vrste garancija da zapadno naoružanje neće biti upotrebljeno za napade na rusku teritoriju. Imamo dovoljno ciljeva u privremeno okupiranim ukrajinskim područjima i spremni smo da koordiniramo ciljeve sa našim partnerima", rekao je ministar.

Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan paket vojne pomoci za Ukrajinu vredan 2,2 milijarde dolara, u kojem će se prvi put naći oružje veceg dometa, preneo je Rojters u utorak pozivajuci se na dva neimenovana američka zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: