Читај ми!

Hrvoje Krešić prvi dobitnik novinarske nagrade "Gordana Suša"

Regionalna novinarska nagrada "Gordana Suša" Nezavisnog udruženja novinara Srbije, pripala je novinaru televizije Nova TV iz Zagreba Hrvoju Krešiću. Nagrada se dodeljuje od ove godine za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu.

U obrazloženju žirija se navodi da je Hrvoje Krešić svojim profesionalnim angažmanom ispunio ključne kriterijume: profesionalno i odgovorno novinarsko delovanje u televizijskom mediju, u skladu sa univerzalnim etičkim kodeksom novinara i u službi javnog interesa, zaštite ljudskih prava i slobode medija, kao i interesa i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, verski ili rodni identitet.

"Hvala. Bilo mi je veliko iznenađenje, kada sam uopšte saznao da sam u nekom užem krugu za ovu nagradu, i velika čast i još uvek ne mogu doći k sebi. Mene je možda generacijski mimoišao neki njen vrhunac televizijskog novinarstva, znam da je bila na Jutelu, znam da je bila na TV Beograd. Danas mi nekad bude žao, tražim po Jutjubu klipove, jer zaista mislim da su aktuelni, način na koji je ona čitala i probijala se kroz meta jezik, birokratski, Savezne skupštine, pa nije bitno drugačije od onoga što mi danas radimo i čitamo,  probijamo se kroz spinove naših političara", rekao je dobitnik novinarske nagrade "Gordana Suša" Hrvoje Krešić.

Nagrada se dodeljuje sa namerom da se podrže vrednosti i borba za ostvarenje ciljeva, za koje se Gordana Suša borila tokom čitave svoje karijere, rekao je predsednik NUNS-a.

"Već godinu i po dana Gordana nije sa nama. Naša draga i poštovana koleginica, suosnivačica i bivša predsednica našeg Udruženja. Njen doprinos za slobodu pisane i izgovorene reči iz dana to je izvesnije bio je nemerljiv i njeno odsustvo, uisitnu nenadoknadivi gubitak za profesionalno i odgovorno novinarstvo", rekao je predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Gordana Suša rođena je u Beogradu 1946. godine. Tokom studija radila je na Drugom programu Radio Beograda. Od maja do novembra 2004. godine obavljala je funkciju glavne i odgovorne urednice Informativnog programa RTS-a. Radila je i za "Našu borbu", a bila je i kolumnistkinja "Blica" i lista "Danas". Preminula je u junu 2021. godine.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво