Sport

0

Zvezda poražena i u Milanu

Autor: S.V.

Izvor: N1

Zvezda poražena i u Milanu

Izvor: (BETAPHOTO/MN PRESS/NEBOJSA PARAUSIC)

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su novi poraz u Evroligi, pošto je u Milanu bolja bila Olimpija 72:68 u 23. kolu elitnog takmičenja.

Posle solidne prve četvrtine, Zvezda je u drugoj deonici, kao i mnogo puta u poslednje vreme, zapala u apatiju kada je napad u pitanju. U prva tri i po minuta te četvrtine postigli su crveno-beli samo dva poena, do kraja četvrtine jedva dogurali do , tako da nije čudo što je Olimpija tada stigla do dvocifrenog plusa (najviše 16 poena 43:27) i na poluvreme otišla sa 13 poena viška – 45:32.

Poboljšala je Zvezda igru u odbrani u trećoj četvrtini. Primila je samo 14 poena, ali napad nije potpuno profunkcionisao, pošto ni u ovom kvartalu crveno-beli nisu uspeli da doguraju makar do 20 poena. Sve u svemu Zvezda je u tim trenucima pokazala zube i vratila se u igru. U jednom trenutku je smanjila na -8 (52:44), a u poslednju četvrtinu ušla je sa 10 poena zaostatka – 59:49.

Na krilima odbrane iz treće četvrtine Zvezda je odlično počela i poslednjih 10 minta. Sa četiri vezana poena primakla se posle dva minuta na 59:53. Zvezda je nastavila da igra odbranu visokog intenziteta, a to je za rezultat imalo konstantno smanjivanje razlike. Tako je posle trojke Luke Vildose i slobodnog bacanja Filipa Petruševa Zvezda prišla na -4 dva i po minuta pre kraja (68:64).

Ipak, za više nije bilo snage. A i domaći su pametno odigrali i u penal završnici sačuvali pobedu. Drugu protiv Crvene zvezde. Dok je Zvezda zabeležila četvrti vezani poraz.

Crvena zvezda u narednom kolu narednog četvrtka gostuje Makabiju, dok Olimpija dan kasnije gostuje Fenerbahčeu.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR