Lokalne akcione grupe iz Zapadne Srbije u poseti opštini Kula

poseta-kula
KULA – Predstavnici dve lokalne akcione grupe „Čačak-Gornji Milanovac“ i „Dragačevo-Jelica-Zapadna Morava“ boravili su u poseti opštini Kula i Lokalnoj akcionoj grupi „Srce Bačke“.

Razmena iskustava, kao i primeri dobre prakse u pružanju podrške lokalnim proizvođačima, bili su u fokusu sastanka. Najpre su u svečanoj sali Skupštine opštine Kula goste pozdravili Aleksandra Gagović, načelnica Opštinske uprave, Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije opštine Kula, Miloš Danilov, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula i Bojan Kovač, menadžer Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“. Nakon dobrodošlice u svečanoj sali, priređena je prezentacija rada i aktivnosti Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“ u maloj sali Skupštine opštine Kula.

Kada je reč o samim motivima posete, nešto više je rekao menadžer Lokalne akcione grupe „Čačak-Gornji Milanovac“, Nedeljko Radulović:

„Mi smo formirali dve lokalne akcione grupe, tako imamo stoprocentnu pokrivenost Čačka. Ovde smo došli u okviru projekta „Podrška lokalnom biznisu“, koji se finansira iz sredstava Evropske Unije, odnosno preko programa EU Pro +, gde je jedna od aktivnosti ova studijska poseta, odnosno poseta LAG-u „Srce Bačke“, sa kojim imamo odličnu saradnju već godinama i zajedno smo deo mreže LAG-ova Srbije i pokušavamo da pozitivno utičemo na ruralni razvoj naših područja koja pokrivamo“.

Bojan Kovač, menacer Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, istakao je da je, lično, veoma zadovoljan kako su se projekti lokalnih akcionih grupa pokazali u praksi u lokalnim samoupravama:

„Mi smo veoma počastvovani i zaista nam je velika čast što imamo tu priliku da služimo u Srbiji kao primer dobre prakse. Ova poseta jeste poseta dve lokalne akcione grupe iz Zapadne Srbije, iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana, gde su ljudi iz civilnog i privatnog sektora, kao i predstavnici lokalne samouprave, došli u našu sredinu da vide rad i funkcionisanje naše lokalne samouprave, ali i da se upoznaju sa načinima i modelima podrške opštine Kula našoj lokalnoj akcionoj grupi i mi se nadamo da će neke od tih modela primeniti u svom kraju“:

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.