U Domu omladine Pančevo predstavljen projekat „Kurs tambure“

PANČEVO – Promocija projekta “Kurs tambure” organizovana je sinoć u Domu omladine Pančevo. Tom prilikom prikazan je postignuti rad Tamburaškog centra “Tamburatorijum”, tamburaši “Tamburatorijuma” iz Pančeva, polaznici su odsvirali po nešto, a prikazani su i dalji planovi.

Projekat je podržan od strane Grada Pančeva na konkursu za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora grada Pančeva za 2022. godinu.

“Večerašnjom promocijom završili smo projekat „Kurs tambure“. Veoma smo ponosni na naše svirače koji su svojim radom i trudom pokazali koliko mogu da urade za kratak period. Ovim projektom naš centar dobio je šest pultova, belu tablu, trzalice i žice. Zahvaljujemo se gradu Pančevu koji je pomogao u realizaciji i omogućio profesionalniji i efektiniji rad i razvoj tamburaške kulture u našoj sredini. Danas su naši tamburaši bili predavači, a publika je bila na svom prvom času tambure. Na času je naučeno o radu našeg profesora, inicijatora Tamburaškog centra Tamburatorijum, Budimira Bude Stojanovića. Nakon toga naučeno je po malo o tamburi, odakle je potekla, koje su vrste, kako se štimuje i kako funkcioniše. Naše polaznice Jana i Teodora bile su glavni predavači. Osim toga predstavili smo ideje i planove koje imamo za naredni period. Naše tamburaše čeka ozbiljan rad, takmičenja, nastupi i putovanja. Takođe, u planu su i stručne saradnje sa kolegama iz zemlje i regiona, gde će se osim razmene iskustva, širiti prijateljstva za ceo život”, saopšteno je iz Tamburaškog centra “Tamburatorijum” iz Pančeva.

Tamburaški centar “Tamburatorijum” organizovao je besplatan kurs tambure, namenjen deci i mladima, a časovi su održavani tokom poslednjih mesec dana i trajali su do 28. januara.

 

 

Časovi su bili namenjeni svima onima koji žele da se upoznaju sa ovim instrumentom i nauče da sviraju, ali i onima kod kojih već postoje određene veštine, ali žele da se usavršavaju. Znanje su im prenosili mladi i muzički obrazovani tamburaši Relja Jarkovački, Marko Štetin i Uroš Čalić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.