Uhapšen unuk osnivača logora Mathauzen, držao decu zatvorenu u podrumu

Unuk zloglasnog naciste Ernsta Kaltenbrunera uhapšen je u Austriji nakon što je policija pronašla šestoro njegove dece zatvorene podrumu porodične kuće, piše "Dejli mejl".
Uhapšen unuk osnivača logora Mathauzen, držao decu zatvorenu u podrumu
Foto: Pixabay
Pedesetčetvorogodišnji Tom Landon, otac šestoro dece, sumnjiči se da ih je zatvarao u podrum. Sva deca mlađa su od sedam godina.
Policija ga je uhapsila nakon što je fizički napao policajce koji su došli da ga ispitaju o uslovima u kojima živi njegova porodica u Obricu, stotinak kilometara severno od Beča.
Komšije su pozvale policiju nakon što su čuli plač iz podruma kuće u kojoj Landon živi sa 40-ogodišnjom suprugom i njihova tri sina i tri ćerke.
 
Dva radnika Socijalne službe došli su da provere decu i policija navodi da ih je muškarac napao biber sprejem i da je blokirao vrata podruma. Radnici su pozvali policiju i tokom pretrage pronašli su ženu i šestoro dece.
 
Policija je takođe pronašla nekoliko komada oružja, uključujući pištolj, samostrel i vazdušno oružje.
 
Prema policijskim podacima, deca su rođena u Engleskoj i nisu zvanično prijavljena u Austriji.
 
Landona su zadržali u pritvoru, nakon čega su ga pustili bez podignute optužnice.
 
Landon je rekao da je incident deo osvete lokalnog zvaničnika Eriha Grejla koji se nije slagao s njihovim povučenim stilom života.
 
Landonov deda Kaltenbruner bio je vođa SS-a u Austriji i kasnije policijski šef u ratnoj Nemačkoj, odani sledbenik Adolfa Hitlera, kao i jedan od glavnih protagonista Holokausta. Osnovao je koncentracioni logor Mathauzen, prvi takve vrste u Austriji, u kojem je ubijeno oko 90.000 ljudi.
 
Landon je navodno član pokreta "Rajhzburger", grupe ekstremnih desničara koji veruju da nemačko carstvo još postoji kao što je bilo pre Drugog svetskog rata.
  • Pera

    01.02.2023 18:00
    Dedin unuk mašala.
  • Ne čudi me

    01.02.2023 10:50
    Takvih je gomila na čelu Nemačke i EU.
    Samo malo proverite bigrafije sadašnjih "lidera".
  • Mora da je

    01.02.2023 09:26
    Puštao svaki dan
    Pesmu "ja vragolan i moj deda".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet