31. januar  2023. 20.03  | Izvor: RTV (Gorjana Stojković)

Gradi se sportska hala u Novom Kneževcu

NOVI KNEŽEVAC -

Svako naseljeno mesto u Opštini Novi Kneževac ima sportski klub. Registrovana su dvadeset dva sportska udruženja, koja okupljaju veliki broj dece i mladih. Gradnja sportske hale, koju finansira Pokrajina, daće veliki doprinos razvoju sporta u ovom delu Potisja, kažu u lokalnoj samoupravi.

video icon

Objekat površine gotovo 2.500 metara kvadratnih, sa parkinzima, zelenim površinama i putevima, imaće 450 mesta za sedenje. On će se nalaziti blizu centra grada u delu poznatom pod nazivom "Staro vašarište".

hala

Pripreme za početak radova su u toku, rekao je predsednik Opštine Radovan Uverić.

"Očekujemo da ćemo izgradnjom Sportske hale, verovatno i sadržajem nekim kasnije koji će se dograđivati oko Sportske hale, naravno sportskog sadržaja i taj prostor urediti. Prostor je negde veličine oko četiri hektara", kaže Radovan Uverić, predsednik Opštine Novi Kneževac.

Hala će biti tako napravljena da odgovara sportistima, rekreativcima, kao i osobama sa invaliditetom. Predviđeno je da se ona koristi i za takmičenja koja prevazilaze lokalni karakter. U razvoj sporta ulažu se značajna sredstva. Ove godine iz budžeta je opredeljeno trinaest miliona dinara za potrebe sportskih klubova, rekao je Uverić.

"Mogu da kažem da ni jedan klub za sedam godina od kako smo ovde nije ugašen i nadam se da neće ni biti. Čak je nekoliko novih sportskih klubova otvoreno zahvaljujući povećanju odvajanja iz budžeta za sport u Novom Kneževcu", kaže Uverić.

Planirano je da radovi budu završeni do 2024 godine. Sredstva za realizovanje ovog projekta u iznosu od gotovo 640 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja, rekao je naš sagovornik.