Počele da važe nove cene: Poskupele karte za voz "Soko"

Cena pojedinačnih karata za drugi razred direktnog Inter City voza "Soko" od danas, 1. februara iznose 603 dinara, saopštilo je preduzeće "Srbija voz".
Počele da važe nove cene: Poskupele karte za voz "Soko"
Foto: 021.rs
Mesečna karta za voz "Soko" na relaciji Beograd Centar - Novi Sad iznosi 12.000 dinara i može se koristiti za putovanje i u Regio vozu, dok cena mesečne pretplatne karte na relaciji Beograd Centar - Novi Sad iznosi 6.874 dinara ukoliko se koristi isključivo za Regio voz.
Kako se navodi, kupovina mesečnih karata će uskoro biti dostupna i preko mobilne aplikacije i sajta www.srbijavoz.rs.
"Posle skoro godinu dana promotivnih cena voznih karata, kada se od marta 2022. godine 2,5 miliona putnika prevezlo vozom na toj relaciji, sutra počinje i prodaja pojedinačnih voznih karata po redovnim cenama u skladu sa važećom tarifom Srbija voza", kažu u ovom preduzeću.
 
Cena vozne karte za odraslu osobu za drugi razred direktnog Inter City voza "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 603 dinara sa uključenom rezervacijom mesta. Karta za Inter City vozove ne može se kupiti kod konduktera u vozu, već isključivo pre polaska.
 
Cena vozne karte za odraslu osobu za drugi razred Regio ekspres voza na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 453 dinara, a za ovaj voz nije potrebna rezervacija. Cene karata na Regio vozovima koje nisu bile obuhvaćene promotivnim periodom ostaju nepromenjene.
 
I po završetku promotivnog perioda putnicima će biti omogućena kupovina voznih karata po nižim cenama, i to uz primenu povlastice: od 20 odsto za povratno putovanje, 50 odsto za decu od šest do 14 godina i 30 odsto za putnike koji poseduju kartice SRB PLUS i za prevoz grupa.
 
"Srbija voz" je uveo i godišnju pretplatnu kartu, koja važi u 1. i 2. razredu svih vrsta vozova na svim relacijama u unutrašnjem saobraćaju. Cena godišnje pretplatne karte iznosi 72.000 dinara.
 
Za relaciju Beograd - Novi Sad omogućena je onlajn kupovina karata preko veb sajta ili aplikacije uz popust od pet odsto. 
  • Crni

    21.01.2024 11:10
    Poskupljenje
    Znali smo da će da poskupi, vlast je tako smislila da napuni budžet, davno nije ništa pojeftinilo, to je znak inflacije.
  • Simo

    16.01.2024 10:55
    Nejasno
    Nije mi jasno zašto ovoliko polemike oko ovoga...?
    Jednostavno kome se sviđa nek se vozi vozom, kome se ne sviđa nek se vozi čime hoće, izbor je lične prirode.
    Naj važnije je da stignemo tamo gde smo krenuli bez problema i živi i zdravi.
    Srećan put...
    Pozdrav svima....
  • Jovisa

    04.02.2023 12:15
    Soko opet pao 04.02.2023.
    Danas 02.02.2023. voz opet ne saobraća. Propade mi još jedan dan. Kažu nekakvi infrastrukturnih problemi. Voz koji je trebao otići pre dva sata stoji pun krcat putnika na stanici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.