VIDEO: Demonstranti u Indoneziji spalili zastave Švedske, Danske i Holandije

Nekoliko stotina muslimana u Indoneziji okupilo se ispred švedske ambasade u Džakarti kako bi izrazili protest zbog paljenja Kurana u Švedskoj i Holandiji.
VIDEO: Demonstranti u Indoneziji spalili zastave Švedske, Danske i Holandije
Foto: Beta/AP
Tom prilikom demonstranti su palili portrete danskog anti-islamskog aktiviste Rasmusa Paludana, kao i zastave Švedske, Danske i Holandije.
Lokalne blasti su blokirale ulice koje vode ka ambasadi, gde je bilo raspoređeno više od 200 policajaca i vojnika oko zgrade ambasade, koja je bila ograđena bodljikavom žicom, preneo je AP.
 
Paludan je 21. januara na protestima ispred turske ambasade u Stokholmu zapalio kopiju Kurana, a nakon toga je holandski lider krajnje desničarskog pokreta Pegida, Edvin Vagensveld, pocepao kopiju Kurana u blizini sedišta holandske vlade.
 
To je razgnevilo muslimane širom sveta koji su pokreunli proteste u nekim zemljama, uključujući i Indoneziju, gde su demonstranti vikali "Alah je veliki" i tražili da se zatvori švedska ambasada u Džakarti.
 
Prethodno je indonežanska vlada oštro osudila paljenje Kurana i pozvala švedsku ambasadorku Marinu Berg na razgovor.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet