Tekst objavljen: 29.01.2023 16:00        


Australija je poznata kao zemlja koja ide ispred drugih u uvođenju inovacija

Keša u Australiji gotovo da više i nema: Čak 95% stvari se plaća isključivo karticama


Između ostalog, bila je prva koja je naterala Fejsbuk i Gugl da plate za vesti. Ulažu i guraju ekonomoju kroz investicije u zelenu energiju, a imaju stroga pravila kada je reč o zaštiti svojih autentičnih proizvoda.

Dodatno, može se reći da je ova zemlja potpuno kešles. Gotovo 95 odsto stvari koje želite da kupite morate da platite karticom. Mi smo se u to uverili tokom Australijan opena i korišćenja štanda za hranu - jednostavno, ukoliko nemate karticu, već samo keš, možete ostati gladni i žedni.

Neumoljivi su po pitanju eventualnog menjanja tog pravila. Zanimljivo je da i njihovi građani podržavaju ovu politiku, tako da većina Australijanaca svakodnevno i koristi kartice. Gotovina je gotovo iščezla.

Inače, inflacija u Australiji je porasla na novi 32-godišnji maksimum od 7,8%u poslednjem kvartalu fiskalne 2022, rastući tako najvećim tempom još od marta 1990. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Godišnja cifra rasta potrošačkih cena podržana jevišim cenama hrane, gorivom i novogradnjom, prema australijskom Birou za statistiku.

Jedan australijski dolar, inače, vredi 76 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
australija plaćanje karticama plaćanje kešom inovacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana