Prvi pik sa NBA drafta podržao Novaka pa brutalno isprozivao australijske medije

Australijski Hrvat je stao na stranu Srbina

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 9.30 protiv Stefanosa Cicipasa igra veliko finale Australijan opena u kojem može da osvoji 22. Grend slem titulu.

Brojni srpski navijači „okupirali“ su Melburn i Rod Lejver arenu, a oni koji nisu na tribinama kraj malih ekrana bodre svoje renisere. Posebno je zanimljivo da je Endrju Bogut, Australijanac, poreklom iz Hrvatske, koji je svojevremeno bio prvi pik na NBA draftu, pružio podršku Novaku Đokoviću.

Bogut se oglasio na društvenim mrežama i napisao: „Idemo Novače“.

Takođe, shodno izveštavanju medija u Australiji, smao nekoliko minuta posle prvog tvita, Bogut se ponovo oglasio i isprozivao novinare u svojoj zemlji zbog tendencioznog izveštavanja koje se odnosi na porodicu Đoković.

– Izveštavanje o Đokovićevom ocu je tako „Tabloidni, engleski standard“ koji utiče na australijske medije. Odmorite malo. Reporteri bi trebalo da se stide sebe – napisao je Bogut.

Da podsetimo, Bogut je, i pored odrastanja i pored nošenja dresa Australije, ponosan na hrvatsko poreklo, a to je dokazao svojim tetovažom grba Hrvatske na leđima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.