BiH

Višković: Nijedna deklaracija ne može da zabrani tri prsta

Višković: Nijedna deklaracija ne može da zabrani tri prsta
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Višković: Nijedna deklaracija ne može da zabrani tri prsta

BANJALUKA - Deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo kojom se osuđuje dizanje tri prsta u Sarajevu je pokušaj namjernog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti i omalovažavanja identiteta srpskog naroda, poručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

“Tri prsta su simbol Oca, Sina i Duha Svetoga, Srbi se krste s tri prsta i tako će ostati, i nijedna deklaracija to ne može da zabrani”, kazao je Višković.

Prema njegovim riječima, predstavnici SDA koji su pokrenuli usvajanje ove deklaracije nisu učinili ništa dobro ni srpskom ni bošnjačkom narodu.

“Isfrustrirana izbornim porazom, SDA pokušava da ovako besmislenim, ali veoma uvredljivim političkim potezima, u javnosti i kod bošnjačkog naroda osigura nekakve jeftine političke poene”, naveo je Višković, te dodao da se na ovakvu deklaraciju može odgovoriti sličnom deklaracijom i u jednoj od opština u Srpskoj.

“Ali politikama u Republici Srpskoj nije cilj vrijeđanje i omalovažavanje drugih naroda, nego dostojanstven partnerski odnos i unapređenje političkog i privrednoog ambijenta  sa onima koji žele dobro svim građanima”, zaključio je premijer Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije