Vučić čestitao Petru Pavelu na izboru za predsednika Češke

29.01.2023

11:21

0

Autor: 24sedam

General Petr Pavel pobedio je juče u drugom krugu glasanja za novog predsednika Češke

Vučić čestitao Petru Pavelu na izboru za predsednika Češke
Vučić-Pavel ilustracija - Copyright AP Photo/Petr David Josek Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Petru Pavelu na izboru za novog predsednika Češke.

"Čestitke generale Petr Pavel na Vašem izboru za predsednika. Radujem se nastavku jačanja veza između Srbije i Češke Republike", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Tviter nalogu.

General Petr Pavel pobedio je juče u drugom krugu glasanja za novog predsednika Češke, a na toj funkciji naslediće aktuelnog šefa države Miloša Zemana.

Inače, predsednik Češke Miloš Zeman, dolazi u zvaničnu posetu Republici Srbiji 29. i 30. januara 2023. godine, a domaćin će mu biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopštila Služba za informisanje predsednika republike, danas je predviđen doček predsednika Češke Republike Miloša Zemana na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Za sutra u 11 sati zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana.

Kako je navedeno u saopštenju, u 11.45 sati planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 sati potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike