SVEMOĆNI NOLE SRUŠIO REKORDE I OSVOJIO 10. TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU Od sutra ponovo prvi na svetu!

09:33

29.01.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: proud_of_novak_djokovic

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa finalni meč Otvorenog prvenstva Australije 

Tekstualni prenos meča imožete iz minuta u minut pratiti na našem portalu

 

TOK MEČA:

Đoković – Cicipas 3:0 (6:3, 7:6, 7:6)

III SET

7:6 NOVAK DOLAZI DO 10. TITULE U MELBURNU!

6:6 izjednačenje – Ponovo će TAJ-BREJK odlučiti pobednika seta!

6:5 za Đokovića – Ponovo će Cicipas servirati za ostanak u meču! 17 poena u nizu osvojio je Novak na svoj servs u ovom setu! Neverovatno!

5:5 izjednačenje – Gledaćemo dramatičnu završnicu trećeg seta.

5:4 za Đokovića – Bez greške igra Novak! Sada ga samo jedan gem deli od jubilarne 10. titule na Australijan openu.

4:4 izjednačenje – Ne predaje se Cicipas! Uzvraća istom merom! Perfektan servis gem za grčkog tenisera!

4:3 za Đokovića – Još jedan sjajan gem Srbina, ponovo je bez izgubljenog poena završio posao!

3:3 izjednačenje – Ne popušta Grk, rutinski osvaja gem za novo izjednačenje!

3:2 za Đokovića – Ovo smo čekali! Strašan gem Novaka! Ekspresno, bez izgubljenog poena, odradio je posao u ovom gemu!

2:2 izjednačenje – Grk prekida nalet Đokovića, uspeva da osvoji servis gem i tako stigne do izjednačenja.

2:1 za Đokovića – Preokret u trećem setu, Novak vodi!

1:1 izjednačenje – BREJK! Novak ekspresno vraća brejk! Nije dozvolio Grku da materijalizuje prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Iskoristio je drugu brejk loptu u ovom gemu i stigao do izjednačenja.

0:1 za Cicipasa – BREJK! Šok na startu trećeg seta! Grk prvi put na meču uspeva da oduzme servis srpskom teniseru.

 

II SET

7:6 NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Novak dobija triler u završnici drugog seta i sada je na korak od 10. titule na Australijan openu!

6:6 izjednačenje – Odluka pada u TAJ-BREJKU!

5:6 za Cicipasa – Sjajno igra Cicipas u ovim momentima. Rutinski, bez izgubljenog poena, osvaja servis gem. Novak će servirati za ostanak u setu.

4:5 za Cicipasa – Nakon 40:0 Novak je stigao do 40:30 i imao sjajnu priliku da uvede veliku neizvesnost u ovaj gem, međutim, srpski as pravi grešku, pa Ciciapas ponovo dolazi do prednosti.

4:4 izjednačenje – Izuzetno važan gem za Novaka! Imao je Cicipas 0:15 i 15:30, ali onda Novak vezuje tri sjajna poena i dolazi do izjednačenja.

3:4 za Cicipasa – Kakva borba u drugom setu! Cicipas posle maratonskog gema ponovo stiže do prednosti! Novak je bio jako nervozan u ovom gemu. U jednom momentu se okrenuo ka svom treneru Ivaniševiću i ljutito poručio:

Treći put te pitam, kaži mi šta da radim„, vikao je Novak u pravcu Gorana Ivaniševića.

3:3 izjednačenje – Izgubio je prvi poen u ovom gemu Novak, ali je zato dobio naredna četiri i tako stigao do novog izjednačenja. Sada će Cicipas biti pod pritiskom.

2:3 za Cicipasa – Ne popušta ni Grk. Uz dosta muke uspeva da osvoji servis gem i ponovo stigne do prednosti. Žeskoka borba u drugom setu.

1:2 za Cicipasa – Grčki teniser bez izgubljenog poena osvaja servis gem i ponovo dolazi do prednosti. Definitivno, najubedljiviji gem Stefanosa od starta meča. Forhend je sjajno funkcionisao, diktirao je igru i nije dopustio Đokoviću ni poen u ovom gemu.

1:1 izjednačenje – Novak bez greške na svoj servis. Ekspresno, bez izgubljenog poena srpski as stiže do izjednačenja.

0:1 za Cicipasa – Prvi put od starta meča grčki teniser ima prednost. Dobio je prvi gem drugog seta Cicipas. Siguran servis gem Grka.

I SET

6:3 – NOVAK OSVAJA PRVI SET!

5:3 za Đokovića – Smanjuje zaostatak Cicipas, međutim, u narednom gemu Novak će servirati za 1:0 u setovima!

5:2 za Đokovića – Crta Novak po terenu, menja ritam poena i izluđuje nemoćnog Cicipasa. Još jedan rutinski dobijen gem za Srbina. Jedan gem ga deli od osvajanja prvog seta!

4:2 za Đokovića – Cicipas smanjuje zaostatak.

4:1 za Đokovića – Bez većih problema Novak uspeva da potvrdi brejk!

3:1 za Đokovića – BREJK! Kakav start Novaka! Ono što mu nije pošlo za rukom u drugom gemu, sada jeste! Ponovo je pojačao pritisak Novak na servis Cicipasa, zahvaljujući sjajnom riternu stigao do nove prilike za brejk i odmah je iskoristio. Nakon duple servis greške Grka, Đoković stiže do bitne prednosti.

2:1 za Đokovića – Perfektan gem Srbina! Novak bez izgubljenog poena na svoj servis ponovo dolazi do prednosti u prvom setu. Odlično servira srpski as od starta meča.

1:1 izjednačenje – Uz dosta muke Cicipas dolazi do izjednačenja. Zahvaljujući sjajnoj defanzivi Novak dolazi do dve vezane brejk lopte 15:40, međutim, usledio je odličan odgovor Cicipasa. Iznudio je dve greške Đokovića, a onda sjajnim servisom završio posao u ovom gemu.

1:0 za Đokovića – Sjajan start srpskog tenisera! Novak zahvaljujući sjajnom servisu rutinski osvaja uvodni gem na meču.

MEČ JE POČEO! Novak prvi servira!

 

08.30 – Novak odradio poslednji trening

Sat i po pre početka finalnog okršaja Đoković je odradio trening na Rod lejver areni. Ono što posebno raduje navijače jeste činjenica da je srpski as trenirao bez bandaže na mišiću leve noge.

(Pančevac/Kurir)

NOVAK DO 10. AUSTRALIJSKE TITULE PREKO CICIPASA DANAS OD 9.30 Do finala izgubio samo jedan set! A sada je na korak do večnosti!

NOVAK DO 10. AUSTRALIJSKE TITULE PREKO CICIPASA DANAS OD 9.30 Do finala izgubio samo jedan set! A sada je na korak do večnosti!

TENISKA LEGENDA OTVORENO O NOVAKU I VELIKOJ TROJCI: Đoković zaslužuje mnogo više poštovanja s obzirom da će nadmašiti Federera i Nadala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.