Ubica sestara nije ljubavnik, već odbačeni sin jedne od njih? Obrt u istrazi dvostrukog zločina i samoubistva na Bežanijskoj kosi (FOTO)

28.01.2023

19:45

3

Goran Đokić navodno se zbog dugova setio majke koja ga je ostavila kad je bio dete

Ubica sestara nije ljubavnik, već odbačeni sin jedne od njih? Obrt u istrazi dvostrukog zločina i samoubistva na Bežanijskoj kosi (FOTO)
Goran Đokić i zgrada u kojoj su ubijene sestre na Bežanijskoj kosi - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen/Facebook/Goran Djokic

Goran Đokić (38), koji je presudio sebi u automobilu na parkingu jedne zgrade na Bežanijskoj kosi, osumnjičen je i za ubistvo Jelisavete (76) i Gordane Đ. (78) u ulici Marka Pola u istom naselju. Uprkos pisanju medija da je jedna od sestara bila u vezi sa Goranom, kako 24sedam saznaje iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora, nije reč o tome. Goranu je ona navodno bila majka koja ga je odbacila još dok je bio dete.

Budući da je Goran, koji je bio oženjen i imao decu, kako kažu njegovi prijatelji zapao u dugove zbog kockanja, setio se navodno prave majke i pokušao da od nje dobije novac. Kad god je dolazio ona se sređivala i stavljala periku kako bi se sinu navodno predstavila u što boljem svetlu.

Ovo je, prema nezvaničnim informacijama, najnoviji pravac istrage dvostrukog ubistva na Bežanijskoj kosi.

Za Gorana, inače oca dve male devojčice, prijatelji i komšije kažu da je delovao normalno i da nikad ne bi pomislili da bi učinio tako nešto. Do pre godinu dana Goran je stanovao u zgradi u kojoj u prizemlju njegov otac drži servis za računare, ali se sa porodicom odatle preselio, jer je kirija za stan koji su iznajmljivali bila previsoka.

Zoran, inače Goranov otac, bio je oficir u vojsci i penzionisani je potpukovnik. a tokom službe je radio u Prištini. On nije imao snage, skrhan od šoka i tuge, da posle tragedije govori za medije i okupljenim novinarima samo je rekao: "Ne znate vi koliko je teško da otac sahranjuje dete dva puta, šta će moje unuke".

Brat mu poginuo

Stariji Goranov brat poginuo je pre nekoliko godina dok je popravljao struju na terenu. Goran je bio sušta suprotnost ocu, živeo je skroz opušteno, od danas do sutra. Radio je neki servis sa klimama.

Prema rečima Goranovih prijatelja. on je bio dugogodišnji kockar i zbog tog poroka bio je i dužan. Dugovao je navodno desetine hiljada evra i to su gotovo svi u kraju znali. Konstantno je bio u dugovima.

Sestre Jelisaveta (76). i Gordana Đ. (78) pronađene su 21. januara mrtve u svom stanu na Bežanijskoj kosi. U prvi mah mislilo se da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali je istraga ubrzo pokazala da su one mučki ubijene. Dve sestre zajedno su stanovale poslednjih pet godina.

U automobilu marke "fijat" na jednom parkingu na Bežanijskoj kosi, prekjuče su građani pronašli telo Gorana Đokića. Kako se sumnja, on je pucao iz pištolja sebi u glavu, jer je imao prostrelnu ranu na glavi, a pored njegovog tela pronađeno je i oproštajno pismo.

"Neno moja ne mogu više da izdržim. Plačem za svim sto sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj nase devojčice. Sve vas volim puno", stoji u oproštajnoj poruci koju je Goran očigledno ostavio svojoj supruzi, sa kojom navodno nije bio u dobrim odnosima. Veče pre samoubistva proveo je u kafani.

Podigao milion dinara

Dvostruko ubistvo, prema nezvaničnim informacijama, Goran je počinio nožem i tupim predmetom. On je posle zločina zaključao stan i otišao. Kao motiv dvostrukog ubistva navodi se koristoljublje. Ubica je iz stana posle zločina odneo mobilni telefon i platnu karticu jedne od ubijenih sestara sa koje je podigao milion dinara. Tim novcem planirao je da reši dugove u koje je upao.

Jelisaveta Đ., koja je bila vlasnik stana na Bežanijskoj kosi u kome je u poslednjih pet godina živela sa sestrom Gordanom, nedavno je navodno prodala kuću i imala je novac od prodate nekretnine. Istražitelji su verovali da je neko znao da sestre poseduju novac, pa je skovao plan da ga se dočepa.

Te pretpostavke ispostavile su se tačnim. Budući da se sestre nisu hvalile da su prodale kuću i da imaju novac od nje, verovalo se da je zločin počinio neko ko im je bio blizak. Prema poslednjim informacijama, to je napušteni sin jedne od njih, ali će to potvrditi ili demantovati dalja policijska istraga.

Komšije, kojima je bilo sumnjivo što se sestre na pojavljuju, po dogovoru sa policijom, razvalile su vrata. Prizor koji su zatekli u stanu bio je jeziv. Telo jedne od sestara pronađeno je sa jastukom preko glave, a u stanu su bili i tragovi krvi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike