Novosadski književnici na Čeratskom groblju podelili svoje uspomene na Duška Trifunovića

SREMSKI KARLOVCI – Sedamnaest godina je prošlo od kako nas je napustio pesnik Duško Trifunović, a svoje uspomene i stare dane u društvu ovog velikana danas su na Čeratskom groblju podelili novosadski književnici i Trifunovićevi prijatelji.

Trifunovićeve književne zasluge su velike, ali ono što ga čini posebnim, kako su mnogi istakli, su prave životne vrednosti: mudrost, humanost i srdačnost.

Televizijski autor i veliki mislilac i filozof, kako ga neki nazivaju, stvarao je i živeo u Sarajevu, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima. Napisao je 20 knjiga poezije, 4 romana, nekoliko drama, kao i pesme za decu.

Postao je nadaleko poznat po stihovima pesama „Ima neka tajna veza“, „Pristao sam biću sve što hoće“ Bijelog dugmeta, „Glavno luda“ Zdravka Čolića, „Ima nešto u tom što me nećeš“ Željka Joksimovića.

U čast obeležavanja godišnjice pesnikove smrti u Izdavačkoj kući „Prometej“ a u saradnji sa Udruženjem „Koreni“ biće premijerno prikazan film „Pamtite me po pjesmama mojim“ autora Gordane Lasković i Filipa Marinkovića.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.