28. januar  2023. 12.43  →  18.54 | Izvor: Tanjug, RTS

Sabalenka posle preokreta osvojila Australijan open

MELBURN -

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je danas na Australijan openu kazahstansku teniserku Elenu Ribakinu 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i posle preokreta osvojila svoju prvu grend slem titulu.

Meč je trajao 149 minuta.

arina, sabalenka

Bolje je Ribakina otvorila meč i uspela je da napravi brejk u trećem gemu. Sabalenka se vratila u igru u osmom gemu, ali je već u narednom pretrpela novi brejk. Do kraja seta Ribakina je sigurno servirala u svom servis gemu i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Sabalenka je uspela da protivnici oduzme drugi servis gem i povede sa 3:1. Beloruska teniserka je do kraj seta osvojila svoje servis gemove uz dosta muke pošto je Ribakina imala tri brejk šanse.

Treći set je doneo uzbuđenje tek u sedmom gemu kada je Sabalenka uspela da brejkne protivnicu i posle tri brejk šanse povede sa 4:3. U poslednjem gemu Beloruskinja je iskoristila tek četvrtu meč loptu i tako došla do titule.

Sabalenka je na putu do titule bila bolja od Čehinje Tereze Martincove, zatim Šelbi Rodžers, Elize Mertens, Belinde Benčić, Done Vekić i u polufinalu Magde Linet.

Australijan open se igrao za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

Sabalenka: Ribakina i ja ćemo sigurno imati još velikih bitaka u finalima

Sabalenka se nakon osvojene titule na Australijan openu zahvalila organizatorima turnira, kao i navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu.

"Želim i da čestitam Eleni na fantastične dve nedelje. Ti si sjajna teniserka i sigurno ćemo imati još velikih bitaka u finalima. Čestitam i tvom fantastičnom timu. Najluđi na turu. Mnogo toga smo prošli. Bilo je mnogo padova prošle godina. Zaslužujete ovaj trofej. Mnogo vas volim i hvala", zaključila je Sabalenka.

Novak čestitao Sabalenki osvajanje Australijan opena, ona mu poželela sreću u finalu

Novak Đoković čestitao je Arini Sabalenki osvajanje Australijan opena, Beloruskinja mu zahvalila i poželela sreću u nedeljnom finalu.

Novak Đoković je veliki šampion ne samo zbog osvojenih titula, već i zbog činjenice da je veliki džentlmen. Srpski teniser čestitao jeArini Sabalenki osvajanje Australijan opena.

Nije Novak zaboravio ni poraženu Kazahstanku Elenu Ribakinu, kojoj je čestitao na odlično odigranom turniru, uprkos tesnom porazu u finalu.

Sabalenka je zahvalila Novaku na čestitkama i poželela mu sreću u nedeljnom finalu, u kojemNovak juri desetu titulu u Melburnu u karijeri.

Tagovi
Srodne vesti