U Sabornom hramu u Vršcu održana duhovna akademija „Sveti Sava Srbe voli“

VRŠAC – Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa banatskog gospodina Nikanora, sinoć je u Sabornom hramu svetog oca Nikolaja u Vršcu, na dan Svetog Save, održana duhovna Svetosavska akademija pod nazivom „Sveti Sava Srbe voli“.

Program je počeo horskim izvođenjem tropara Svetom Savi, a nakon blagoslova episkopa Nikanora nizale su se molitve, recitali, besede i slavopoj horova i pojaca u čast i slavu Gospoda i našeg Svetog oca Save.

Posebnu pažnju privuklo je recitovanje najmlađih učesnika, grupe „Smehuljci“ pod mentorstvom Verice Prede. Muzički deo programa upotpunili su i solistički nastupi članova hora.

U toku Akademije dodeljene su stipendije koje Zadužbinski fond Srpske pravoslavne crkvene opštine Vršac, tradicionalno dodeljuje najboljim studentima.

Na kraju, horovi „Sveti Teodor Vršački“ i MŠ „Josif Marinković“ saborno su otpevali himnu, a sa njima je pevala i brojna publika.

Program je uredila protinica Violeta Sandić koja je uz pomoć profesorke Marije Vasić Kanački vodila sinoćnu duhovnu akademiju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.