Jasna poruka: Šta god govorili, u ratu ste

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da su zapadne zemlje koje obezbeđuju oružje i novac za pomoć Ukrajini postale aktivni učesnici sukoba.

Izvor: index.hr

Petak, 27.01.2023.

19:19

Jasna poruka: Šta god govorili, u ratu ste
Foto: Tanjug/Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via AP, File

On tvrdi da je odluka Nemačke da pošalje 14 tenkova Leopard 2 u Ukrajinu simbol sve veće uloge koju zapadne zemlje igraju u ratu.

Orban smatra da Zapad treba da teži "primirju i mirovnim pregovorima” umesto naoružavanju ukrajinskih snaga.

On, međutim, nije želeo da govori o tome kako će mirovni pregovori uticati na budući teritorijalni integritet Ukrajine.

"Počelo je tako što su Nemci rekli da su voljni da pošalju šlemove, jer ne žele da šalju ubojna sredstva i učestvuju u ratu. Tu smo počeli. Sada govorimo o borbenim tenkovima, a oni već govore o avionima“, naglasio je on.

Mađarski premijer je istakao da umešanost Mađarske u rat u Ukrajini "ne dolazi u obzir sve dok je on premijer“, ali i dalje smatra da je kasno za druge zemlje u Evropi, piše Asošiejted pres.

"Ostali nisu samo u opasnosti, već su odneti. Ako šaljete oružje, ako finansirate ceo godišnji budžet jedne od zaraćenih strana, ako obećavate sve više oružja, sve modernije oružje, onda možete da pričate šta hoćete. Šta god da kažete, vi ste u ratu“, zaključio je Orban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: