Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет знакова да сте у форми иако број килограма на ваги то не показује

Губитак килограма није лак процес, поготово што захтева много времена и труда, а на почетку су резултати једва видљиви.
Фото: Pixabay/geniusvv

Ово често може обесхрабрити оне који се првенствено фокусирају на оно што вага показује. Зато када следећи пут станете на вагу и не видите очекивани број, иако сте вежбали и строго водили рачуна о исхрани, не морате да будете разочарани.

Наиме, недостатак килограма на ваги није једина потврда да сте успели да смршате или да сте у бољој форми него раније.

Ваше самопоуздање ће подићи ови знаци који индиректно показују да сте у форми, што вам вага у већини случајева неће показати.

Одећа вам боље стоји

Вага вам неће рећи да ли сте изгубили центиметар око струка или сте изгубили целу величину. Мишићи су много сложенији од масти, што значи да ће вам одећа вероватно боље пристајати ако сте добили мишиће и изгубили сало, док ће број на скали бити исти, ау неким случајевима и већи, што може бити непотребно обесхрабрујуће за већину људи.

Добили сте мишићну масу

Мишићи су тежи од масног ткива, па ако вага показује исту тежину или чак и већу, а ви сте вежбали и пазили на исхрану, то може значити да сте уместо тога истопили масноћу и изградили мишиће. Ово ће вам дугорочно помоћи јер тело сагорева више калорија да би подстакло мишиће него када, на пример, имате много масти.

Више не жудите за нездравом храном

Када се навикнете на здраву храну и правилну исхрану, жеља за слатком и прерађеном храном се значајно смањује, а често и нестаје, кажу стручњаци. Ствар је у томе што ваше тело више није навикло на лошу храну, па сте највероватније у много бољој форми него раније када сте често уживали у нездравој храни.

Једете пуно воћа и поврћа

Вага вам не говори тачно шта се дешава у вашем телу, а посебно не када је у питању да ли добијате довољно хранљивих материја. Оно чиме свакодневно снабдевате своје тело много је важније за ваше опште здравље и, наравно, облик тела од броја приказаног на скали.

Осећате се одморно и пуни енергије

Вежбање неће само повећати вашу енергију током дана, већ ће утицати и на квалитет вашег сна, што је јасан показатељ да се вежбање исплатило. Наиме, током бројних студија научници су дошли до закључка да особе са несаницом које се укључе у програм вежбања брже заспу, дуже спавају, а сан им је дубљи него што је био пре вежбања. Ако се осећате одморније него раније, разлог је највероватније што је ваше здравље на много вишем нивоу, као и физичка форма.

Super doručak za najproduktivniji dan

 

Преузмите андроид апликацију.