Delegacija opštine Prnjavor u poseti Skupštini AP Vojvodine

Skupština Vojvodine
NOVI SAD – Delegacija Opštine Prnjavor iz Republike Srpske, predvođena predsednikom Skupštine opštine Željkom Simićem i zamenikom načelnika Opštine Slavišom Milankovićem, koja boravi u dvodnevnoj poseti AP Vojvodini, posetila je Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, gde ih je primio generalni sekretar Skupštine dr Nikola Banjac sa saradnicima.

U srdačnom i otvorenom razgovoru na sastanku u Skupštini AP Vojvodine, bilo je reči o daljem jačanju institucionalne i prijateljske međuregionalne saradnje između AP Vojvodine i Republike Srpske, kao i o podršci uspostavljanju i produbljivanju međuopštinskih veza između bratskih opština iz AP Vojvodine i Republike Srpske.

Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine dr Nikola Banjac, poručio je gostima iz Republike Srpske da Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine snažno podržava navedenu saradnju i da su im skupštinska vrata uvek otvorena.

Dr Nikola BanjacSastanku su prisustvovali i Aleksandar Sofić, član Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Jelena Dobrović Bojanović, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, čelnici opštine Sremski Karlovci, Slavko Kovačević, zamenik gradonačelnika Grada Doboja i Aleksandar Đedovac, direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima iz regiona. Nakon sastanka, generalni sekretar dr Nikola Banjac predstavio je gostima skupštinsko zdanje, njen istorijat, Spomen sobu i bliže ih upoznao sa načinom rada Skupštine.

Prvog radnog dana posete, na poziv predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci Bobana Petkovića i predsednika Opštine Aleksandra Stojkečića, gosti iz Republike Srpske boravili su u Sremskim Karlovcima gde su obišli najznačajnije kulturne, obrazovne, privredne i turističke potencijale ove sremske opštine, Sabornu crkvu, dve najstarije srpske srednje škole – Karlovačku gimnaziju i Karlovačku bogosloviju kao i tradicionlane karlovačke vinarije. Tom prilikom, u zgradi Magistrata upriličen je i radni sastanak predstavnika dve lokalne samouprave, na kome je dogovoreno dalje razvijanje i jačanje zajedničke saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Dr Nikola BanjacOpština Prnjavor nalazi se u severnom delu Republike Srpske i čini je čak 62 naselja različite veličine. Na teritoriji opštine nalazi se poznata banja Kulaši, izvorište lekovite mineralne vode i ergela „Vučijak“, nadaleko čuvena uzgajivačnica lipicanera, koju je početkom decembra, UNESKO uvrstio na svoju listu svetske nematerijalne baštine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.