Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Душан Ковачевић добио свој плато у Сокобањи

rss

26.01.2023. Никола Митић

У Сокобањи је 25.01.2023. са почетком у 18. сати свечано отворен плато драмском писцу Душану Ковачевићу, где је председник Општине Сокобања заједно са државним секретаром Министарства културе увеличао овај догађај и свечано прогласили плато отвореним, где су открили таблу која је била покривена платном и на којој је писало ПЛАТО ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА.

Душан Ковачевић добио свој плато у Сокобањи

Након тога програм је пресељен у новом Биоскопу "МОРАВИЦА" где је пресечена црвена врпца и званично отворен Биоскоп, а ту част да отвори Биоскоп имао је господин Душан Ковачевић.

Програм је крену у биоскопској сали где је присутне поздравио и пожелео добродошлицу председник општине Сокобања господин Миодраг Николић, а затим доделио захвалницу Министарству културе за предану подршку и помоћ у развоју културе ове општине.

Миодраг Ивановић државни секретар у Министарству културе примио је захвалницу у име свог Министарства и обратио се присутнима, пренео је поздраве од Министарке Маје Гојковић и њеног тима.

Господин Милош Милојковић иначе председник управног одбора Центра за културу Сокобања и почасни председник добровољног Друштва "САВА" из Сокобање поздравио је присутне и говорио је нешто више о свом пријатељу иначе драмском писцу, сценаристи, филмском редитељу и академику Душану Ковачевићу.

Уследила је и додела ДЕКЛАРАЦИЈЕ за именовање платоа Душана Ковачевића, коју је уручио председник општине Миодраг Николић. Присутнима се обратио и захвалио човек који је добио свој плато у граду који је један од најпосећенијих Туристичких места у Србији.

За сам крај програма, свечано је кренула пројекција филма "Није лоше бити човек" сценаристе и режисера Душана Ковачевића у новом Биоскопу "МОРАВИЦА".

Фото: Хаџи Миодраг Миладиновић


# председник општине плато Сокобања Хаџи Миодраг Миладиновић Душан Ковачевић Миодраг Николић Миодраг Ивановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима