Posle 4 decenije novopazovačka osnovna škola dobila novu stolariju

NOVA PAZOVA – U osnovnoj školi Rastko Nemanjić Sveti Sava u Novoj Pazovi u toku je zamena stolarije, tačnije prozora na svim učionicama. Radovi, koje finansira Opština Stara Pazova trajaće do kraja februara.

Najveća osnovna škola u Sremu, Rastko Nemanjić Sveti Sava iz Nove Pazove  posle 4 decenije od osnivanja polako dobija noviji i lepši izgled. Sa početkom drugog polugodišta krenuli su radovi zamene stolarije u svim učionicama, u obrazovnoj ustanovi koju trenutno pohađa više od 1.200 đaka i koja ima 120 zaposlenih.

Foto: RTV Stara Pazova

Opština Stara Pazova je obezbedila 27 miliona dinara za zamenu prozora u svih 36 učionica. Zbog bezbednosti dece većina radova se izvodi tokom vikenda kada nema nastave a završetak je planiran za kraj februara eventualno početak marta. Novi prozori dobiće i adekvatne zavese, a zamenjena će biti i sva unutrašnja vrata. Tokom ove godine biće još radova u novopazovačkoj školi, planiraju da zanove kompletne podove.Inače, škola je dobro opremljena računarima i tabletima, pametnim tablama, projektorima što je čini tehnički naprednijom.

S obzirom  da škola od 1996.godine nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Save, 27.januara sa početkom u 13 časova povodom školske slave u svečanoj sali biće održana Svetosavska akademija za učenike, roditelje i zaposlene.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.