Biznis Privreda
MASK KAŽE DA U KINI RADE NAJVIŠE I NAJPAMETNIJE Najvećeg rivala svojoj kompaniji vidi baš u ovoj državi

MASK KAŽE DA U KINI RADE NAJVIŠE I NAJPAMETNIJE Najvećeg rivala svojoj kompaniji vidi baš u ovoj državi

Američki milijarder Elon Musk najvećeg rivala svojoj kompaniji Tesla vidi u Kini, gde postoji kompanija za koju očekuje da će "najverojatnije biti druga" u proizvodnji električnih vozila, ocenjujući da kineski konkurenti "najviše rade i najpametniji". Kina je Teslino drugo najveće tržište, gde je 2022. godine prodano dve trećine svetskih električnih vozila, a tu se nalazi i najveća Teslina fabrika.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
 Foto: Susan Walsh / Tanjug/AP

Upitan o Teslinom najvećem rivalu, Musk je odgovorio da ih smatra cenjenim automobilskim kompanijama u Kini, nazvavši je najkonkurentnijim tržištem na svetu, ali nije naveo nijednu kompaniju.

Blic preporučuje

– Oni rade najviše i najpametnije. Dakle, pretpostavljamo da bi kompanija koja je druga u električnim vozilima, iza Tesle, mogla izaći iz Kine", rekao je Musk.

(See Biz)

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.