Biljana Pantić Pilja reagovala povodom rasprave u Savetu Evrope: Evidentan porast nasilja na KiM nad Srbima od strane Albanaca!

25.01.2023

17:13

0

Autor: 24sedam

Istakla je da je Srbija posvećena svim dosadašnjim dogovorima, ali da Priština mora da poštuje sporazume

Biljana Pantić Pilja reagovala povodom rasprave u Savetu Evrope: Evidentan porast nasilja na KiM nad Srbima od strane Albanaca!
Biljana Pantić Pilja - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Narodna poslanica u Skupštini Srbije, Biljana Pantić Pilja, reagovala je povodom rasprave u Savetu Evrope.

Kao šef srpske delegacije u ovoj instituciji, istakla je da je evidentan porast nasilja na KiM od strane Albanaca prema Srbima.

- U današnjoj raspravi u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope na temu porasta tenzije između Prištine i Beograda, kao šef srpske delegacije, istakla sam da Parlamentarna skupština Saveta Evrope, koja se bavi ljudskim pravima, treba da bude upoznata sa porastom nasilja na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca prema Srbima.

Dodala je da je Srbija posvećena svim dosadašnjim dogovorima, ali da Priština mora da poštuje sporazume.

- Nabrajajući skorašnje incidente, pitala sam članove Skupštine da li misle na te tenzije i da ih nisam čula kao velike borce za ljudska prava, da su osudili napade na Srbe. Srbija je posvećena dijalogu, ali Priština mora da poštuje sve potpisane sporazume.

Za kraj, upitala je šta je konačan cilj Prištine.

- Najvažnije, uspostavljanje ZSO kao i da se spreče etnički napadi na Srbe. Ili im je možda cilj konačno istrebljenje Srba sa KiM?! Poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je ključno za mir. Živela Srbija!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike