Vodostaj Save u stagnaciji

SREMSKA MITROVICA – Po podacima RHMZ-a, vodostaj reke Save kod Sremske Mitrovice iznosi 660cm, i trenutno je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna tri dana.

Gradski kej obišla je gradonačelnica Svetlana Milovanović, v. d. direktora Vodoprivrednog privrednog društva „Galovica“ Jovica Gagrica i sektorski rukovodioci odbrane od poplava.

Foto: mojgradsm.rs

Po rečima gradonačelnice Milovanović, proglašena je redovna odbrana od poplava, pošto je vodostaj reke Save prešao 650cm, a po izveštaju RHMZ-a, najavljena je stagnacija i opadanje vodostaja reke Save kod Sremske Mitrovice. Na sastanku stručno-operativnog tima za odbranu od poplava, održanog u subotu 21. januara, zaključeno je da je situacija trenutno pod kontrolom, a sve snage zaštite i spasavanja su spremne za reagovanje.

Foto: mojgradsm.rs

Kako je rekao v. d. direktora Vodoprivrednog privrednog društva „Galovica“ Jovica Gagrica, velikih problema nema, vodostaj stagnira i lagano opada. U subotu, 21. januara u Sremskoj Mitrovici je proglašena redovna odbrana od poplava. Redovna odbrana od poplava je proglašena i na teritoriji Jamene i Hrtkovaca, dok je vanredna odbranu od poplava od 21. januara na teritoriji Sremske Rače, na mestu gde se izvode radovi na izgradnji novog auto – puta.

Foto: mojgradsm.rs

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.