Vesti

0

Suprug nestale Ane Volš optužen za ubistvo

Autor: AP

Izvor: N1

Suprug nestale Ane Volš optužen za ubistvo

Izvor: Beta/AP

Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara, javlja Boston glob.

Podsetimo, njeno telo nije pronađeno.

Tužilac Norfolka Majkl V. Morisi potvrdio je da je optužen za ubistvo. Prethodno je bio uhapšen zbog ometanja policijske istrage.

Nastavljena istraga je sada omogućila policiji da dobije nalog koji tereti Brajana Volša za ubistvo njegove žene, rekao je Morisi. On će, kako je naveo tužilac, biti prevezen u Okružni sud Kuinci zbog optužbe za ubistvo. Dodatni detalji istrage i dokazi koji potkrepljuju te optužbe će verovatno biti predstavljeni na suđenju, ali u ovom trenutku neće biti otkriveni, naveo je tužilac Morisi.

Američki tužioci su ranije naveli da je Brajan Volš lagao policiju kada je rekao da je otišao da kupi sladoled svom sinu, dok je zapravo otišao u radnju da kupi sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. Kako su preneli američki mediji pozivajući se na sudska dokumenta, Volš je nosio masku i rukavice kada je otišao u radnju u Roklandu 2. januara i sve je platio u gotovini.

Dnevnik policije Masačusetsa, vođen u danima posle nestanka Ane Volš, bacio je novo svetlo na to kada je tačno nestala i kako je reagovao najuži krug ljudi oko nje. Policija Kohaseta, u kojem je Volš, poreklom Srpskinja, živela sa mužem i tri sina, potvrdila je verodostojnost dnevnika koji je objavljen na sajtu lokalnog medija. Prema dnevniku, policija je 4. januara primila poziv u kojem se osoba raspitivala o stanju Ane Volš, čije ime je pogrešno napisano u pomenutom dokumentu. Prema njemu, pozivalac je rekao da je šef obezbeđenja u kompaniji za nekretnine u kojoj je radila i Volšova – Tišman Spejer, preneo je ranije Fox news.

On je naveo da Volšova radi u Vašingtonu, ali živi u Kohasetu. Opisao je neke detalje njenog nestanka, a potom kazao da je kompanija kontaktirala muža Ane Volš, i da on nije prijavio njen nestanak.

Policija je prvobitno saopštila da su firma Volšove i njen muž „istovremeno“ prijavili njen nestanak.

Suprug Brajan Volš uhapšen je i optužen za obmanjivanje inspektora.

Ali, kada je Brajan Volš optužen u ponedeljak, njegova advokatica Trejsi Majner rekla je sudu da je njen klijent kontaktirao kompaniju o Aninom nestanku, što je u direktnoj suprotnosti sa onim što je policiji rekao predstavnik Tišman Spejera.

Prema dnevnicima policije Kohaseta, 4. januara je Anin telefon bio isključen a poslednji put njegov signal uhvaćen je 2. januara u 3.14 po lokalnom vremenu, samo 24 sata nakon što je navodno poslednji put viđena.

Od njenog nestanka u javnost su izašle mnoge kontradiktorne informacije o okolnostima celog slučaja. Jedna od poslednjih informacija je da je ona policiji u Vašingtonu 2014, godinu dana pre nego što su se verili, prijavila da joj je Brajan Volš pretio smrću.

Njihovi zajednički prijatelji koji su iznajmljivali stan od njih, rekli su da je Ana Volš žurila da do Nove godine proda automobil i stan.

Policija je u podrumu kuće u kojoj su živeli Ana i Brajan Volš pronašla krv i nož. Na deponiji u mestu Pibodi pronađeni su testera i krvavi peškiri.

Mediji su objavili i da je policijska istraga utvrdila da je ranije guglao – kako se rešiti tela žene od 52 kile i kako iseći ljudsko telo.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR