29. decembar  2022. 15.43  →  20.04 | Izvor: RTV (Nemanja Popadić)

Sajam antikviteta u Novom Sadu

NOVI SAD -

Na velikom Sajmu antikviteta, održanom u Novom Sadu okupili su se brojni izlagači iz cele zemlje i regiona. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa bogatom postavkom starih slika, satova, knjiga, gramafonskih ploča, kao i ostalih predmeta iz različitih istorijskih perioda, koji svojom vrednošću i izgledom privlače brojne ljubitelje antikviteta.

video icon

Jedni od brojnih izlagača na ovogodišnjem Sajmu antikviteta bili su Jugoslav Miletić i Aleksandar Ramovs, koji su posetiocima prikazali svoju bogatu postavku starih predmeta i novčića. Oni se skupljanjem i prodajom antikviteta bave već nekoliko decenija. Sve je počelo iz hobija, a na kraju preraslo u dodatni izvor zarade.

sajam, antikviteta

"Ovde sam sad izložio sve što je malo jeftinije. Prošli put sam imao malo skuplje pa nije išlo. Sad sam doneo malo jeftinije. Znači od 10 do 30 evra. Od skupljih stvari imate ovaj Švajcarski kompas, Mediteran, on je otprilike 300 evra i on je jako redak, zato je takva cena", saopštio je Aleksandar Ramovs iz Novog Sada.

Posebnu vrednost imali su retki novčići i nacistički bodeži iz Drugog svetskog rata, čiju vrednost su antikvari procenili na 300 evra. Među najeftinijim predmetima bile su poštanske razglednice i vojni amblemi iz perioda bivše Jugoslavije, koje su koštale od 100 do 500 dinara.

sajam, antikviteta, 1

"Nadam se da će oni imati neke koristi od ovoga, a mi ćemo imati dobru ponudu, i da ćemo tako na neki način napraviti jedan zanimljiv događaj Novosađanima i svima onima koji žele da razmene neke svoje predmete, da nabave nešto što je potrebno da bi ukrasili svoj stambeni prostor ili poslovni", izjavio je Jovan Gvero, SKCNS „Fabrika“.

Organizatori ističu da će se, zbog velikog interesovanja posetilaca i ljubitelja antikviteta, ta okupljanja održavati svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.