Preminuo je glumac Stjuart Margolin, poznat po ulogama u filmu "Death Wish" i seriji "The Rockford Files" 1Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Stjuart Margolin, američki filmski i televizijski glumac i dobitnika Emija, umro je prirodnom smrću u ponedeljak 13. decembra, izveštava The Hollywood Reporter. Imao je 82 godine.

Margolin se proslavio nizom sporednih uloga u popularnim američkim serijama kao što su „Love, American Style“, „The Partridge Family“ i „The Mary Tyler Moore Show“.

Jednu od najpoznatijih filmskih rola ostvario je u osvetničkom remek-delu „Death Wish“, u kome je igrao građevinskog investitora koji glavnog junaka Pola Kersija (Čarls Bronson) vodi u streljani, a kasnije mu daje i pištolj.

Publika ga ipak najviše pamti po ulozi Evelina „Ejndžela“ Martina u detektivskoj seriji „The Rockford Files“. Za rolu u ovoj seriji televizije NBC dobio je Emije 1979. i 1980. godine.

Stjuart Margolin je iza sebe ostavio brata Arnolda, posinke Maksa i Kristofera Martinija, ženu Pet i njenu ćerku Mišel Martini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari