Simić: Međunarodna zajednica da spreči Kurtija da pretvori Zapadni Balkan u bure baruta

11.12.2022

06:16

0

On je naglasio da Kurti ugrožava mir na severu KiM i ocenio da Kurti želi po svaku cenu da Srbe drži kao taoce, ponižene i obespravljene

Simić: Međunarodna zajednica da spreči Kurtija da pretvori Zapadni Balkan u bure baruta
Igor Simić - Copyright Tanjug printscreen

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je sinoć međunarodnu zajednicu da spreči premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u nameri da Zapadni Balkan pretvori u bure baruta i poručio da će Srbi odgovoriti Kurtiju "onako kako zaslužuje".

-Srbi na KiM nikad tirane trpeli nisu pa neće ni sada i odgovoriće Kurtiju onako kako zaslužuje!", naveo je Simić u izjavi prosleđenoj medijima

On je naglasio da Kurti ugrožava mir na severu KiM i ocenio da Kurti želi po svaku cenu da Srbe drži kao taoce, ponižene i obespravljene.

-Pozivamo međunarodnu zajednicu da spreči Kurtija u nameri da zapadni Balkan pretvori u bure baruta", poručio je Simić. Simić je ocenio da Kurti "svojim delovanjem ponaša poput bitange i kriminalca koji ne poštuje nikakve zakone, dogovore niti prava srpskog naroda".

-Srbi, Albanci, Bošnjaci, Goranci…svi pošteni građani žele mir, prosperitet i budućnost a Kurti želi destabilizaciju, sukobe i haos - zaključio je Simić.

Na Jarinju je juče uhapšen Srbin Dejan Pantić koji je bio integrisani pripadnik policije tzv Kosova.

Srbi su potom postavili barikade jer ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu.

Od okupljenih se moglo čuti da je reč o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na Kosmetu.

Pantić je uhapšen na administrativnom prelazu, dok se vraćao pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike