Poplave na severozapadu BiH, u Kozarskoj Dubici proglašena vanredna situacija 1Foto; N1 Sarajevo

Načelnik opštine Kozarska Dubica u Republici Srpskoj Radenko Reljić proglasio je večeras vanrednu situaciju na području Dubičke ravni, nakon što je u mestu Svetinja voda prelila obodni kanal i kreće se prema kućama u mestu Draksenić.

Reljić je, kako javlja radio-televizija Republike Srpske, pozvao sve radno sposobne ljude koje mogu da pomognu da se hitno upute prema Drakseniću, jer je potrebna pomoć kako bi se zaštitili životi i imovina.

„Voda je probila obodni kanal kod Svetinje i ide prema kućama“, upozorio je Reljić i apelovao da meštani sklone decu i nemoćne na sigurno, kao i da evakuišu stoku ako je na ugroženom terenu.

On je rekao da trenutno do ugroženog područja nije moguće prići sa mehanizacijom.

„Radimo sve što je u našoj moći, a građane molimo da budu svesni ozbiljnosti situacije i da budu u pripravnosti“ rekao je Reljić.

Saobraćaj na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor potpuno je obustavljen u mestu Brekinja /Milića Gaj zbog izlivanja reke Knežice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustavljen je saobraćaj i na lokalnom putu Božići – Pucari – Podgradci, u mestu Božići koji od Manastira Moštanica ide prema Podgradcima.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, otežan je saobraćaj i na ulazu u Kozarsku Dubicu iz pravca Prijedora, u mestu Parnice.

Saobraćaj je zbog intenzivnih padavina usporen i otežan na većini puteva u Republici Srpskoj jer se voda zadržava na kolovozima, javlja RTRS.

Na području grada Prijedora, saobraćaj se na brojnim ulicama odvija veoma otežano.

U Prijedoru je usljed obilnih padavina i ogromne količine vode koju nisu mogli da prime kolektori i kanalizacione mreže oštećen veliki broj objekata, puteva i mostova, izjavio je gradonačelnik Slobodan Јavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari