Fudbal

Maroko vodi na poluvremenu, El Nasiri matirao Portugalce

Maroko vodi na poluvremenu, El Nasiri matirao Portugalce
Foto: Tanjug/AP | Maroko vodi na poluvremenu, El Nasiri matirao Portugalce

Maroko i Portugal igraju treći četvrtfinalni meč na Mundijalu u Kataru, a rezultat nakon 45 minuta igre na stadionu "Al Tumama" je 1:0 za Maroko.

Marokanci su, kao i u osmini finala protiv Španije, stali u neprobojan blok, skratili Portugalcima teren, prepustili im posjed i prijetili iz tranzicije.

Jedinu pravu priliku je Portugal imao u petom minutu, kada je Bono zaustavio pokušaj Feliksa iz dobre pozicije. Feliks je šutirao i u 31. minutu, izblokirao ga je El Jamik i od svega je bio samo korner.

Nakon toga uslijedila je rovovska borba na sredini terena, Bruno i Bernardo Silva nisu pronalazili prava rješenja pored agresivnih igrača Maroka, a afrički tim je zaprijetio u 35. minutu, kada je Amalah tukao, a Košta odbranio.

I onda 42. minut. Unahi je pokrenuo akciju, proigrao Atijat Alaha, ovaj centrirao sa lijeve strane, golman Košta napravio veliki kiks i zaplivao u prazno, a El Nesiri je iskoristio poklon i glavom smjestio loptu u mrežu, za 1:0.

Samo tri minuta kasnije je Portugal mogao do izjednačenja. Efektno je gađao Bruno, a saveznik Maroka je bila prečka, prenose Sportske.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije