Rusi napreduju – Ukrajinci zaustavljeni

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov izjavio je danas da ruske oružane snage nastavljaju da napreduju ka Krasnom Limanu.

Izvor: B92

Subota, 10.12.2022.

13:11

Rusi napreduju – Ukrajinci zaustavljeni
Foto: Profimedia

On je dodao da su uspeli da zaustave dva ukrajinska kontranapada, preneo je TAS S.

Prema Konašenkovim rečima, do 60 ukrajinskih vojnika i plaćenika je likvidirano u borbama na tom mestu, a uništeno je borbeno vozilo pešadije, kao i dva oklopna transportera.

Tokom akcija u okviru specijalne vojne operacije u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ruske snage uništile su neprijateljski mobilni radarski sistem ANTPK-36 američke proizvodnje i dva višecevna raketna bacača Grad, dodao je portparol ruskog ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, radarski sistem američke proizvodnje uništen je kod Torskog, dok su dva ukrajinska višecevna raketna bacača Grad pogođena kod Severska, prenosi TAS S.

Pročitajte još:



  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: