Ekser u Juventusov kovčeg zabio

od strane | dec 9, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Situacija u Juventusu poslednjih nedelja je daleko od povoljne. 

Klub se suočava sa ozbiljnim pravnim problemima, popošto je ceo upravni odbor podneo ostavku posle optužbi za naduvavanje vrednosti transfera, ali i skrivanje plata svojih fudbalera i zaposlenih tokom pandemije koronavirusa.

Kako prenosi Korijere delo Sport, ključnu ulogu u u pomaganju italijanskim tužiocima da pribave dokaze u istrazi imao je Matijas de Liht, bivši igrač “Survey dame“.

Italijanski mediji navode da su De Liht i njegov bivši saigrač Matija de Šiljo predali policiji Vatsap poruke kao dokaz, koje su razotkrile Juventus i dodatno pomogle u istrazi, a rezultat svega je bio otkaz kompletne uprave kluba.

Afera koja trese Juventus mogla bi se za italijanskog velikana pokazati još težom od slučaja Kalčopoli iz 2006. godine, zbog kojeg je Stara dama izbačena u Seriju B.

Juventus je trenutno pod istragom zbog navodnih tajnih dogovora s igračima o isplatama punih iznosa plata u periodu pandemije covida-19, odnosno tokom tri meseca u 2020. godini, iako je klub objavio kako će redukovati plate za četiri meseca. Prema podacima koji su dosad procurili u javnost, u priču je uključeno assemble 17 igrača, a u igri je ukupno 60 miliona evra.

Zanimljivo je to što je De Liht otkako je napustio Juventus govorio kako je Bajern Minhen bolji klub, a o italijanskom klubu govorio sve najgore. Kada se na to doda i ova najnovija informacija sigurno je to da će mržnja prema De Lihtu od strane Juvea postati još veća.

Opširnije

Izvor: Sportske NET