Za četiri godine poslovanja Ziđin Koper uložio 1,675 milijardi dolara

BEOGRAD, – U tehničku obnovu i proširenje četiri rudnika i topionice u Boru, kao i u brojne projekte bezbednosti i zaštite životne sredine, Srbija Ziđin Koper je tokom četvorogodišnjeg partnerstva uložila 1,675 milijardi američkih dolara, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Koper Zou Gang.

On je danas uoči uručenja godišnjeg priznanja Privredne komore Srbije koje je kompaniji dodeljeno za poslovni uspeh u 2022. dodao da je za devet meseci ove godine kompanija u projekte investirala 563 miliona dolara.

Ekologija i zaštita životne sredine bitno utiču na razvoj ekonomije, jer oblikuju i lokalni poslovni ambijent u skladu sa globalnim trendovima, rekao je Zou Gang za Tanjug.
Naglasio je da kompanija Ziđin ove oblasti smatra ključnim u poslovanju.

„Ulaganjima u ekologiju i zaštitu životne sredine, naučne i tehnološke inovacije, kao i u društvenu odgovornost, nastavljamo da gradimo moderno, zeleno i održivo rudarsko preduzeće sa prvoklasnim ekonomskim i društvenim prednostima“, rekao je Zou Gang.
Dodao je da je budućnost rudarstva u investicijama, otvaranju novih rudnika, a time i novih radnih mesta i naglasio da u kompaniji radi 6.160 radnika, a da je od tog broja 97 odsto državljana Srbije, odnosno lokalno stanovništvo.

„Prosečna neto mesečna zarada zaposlenih je 110.000 dinara i veća je od republičkog proseka za 50,14 odsto“, rekao je Zoe Gang.
Zahvaljujući rudarima, metalurzima, floterima i ostalim strukama, kako je istakao, kompanija svakim danom napreduje, a sa njom, kako je rekao, i cela srpska privreda.
On je naglasio da kompanija ubrzava rad na uvođenju novih tehnoloških procesa i nove opreme za izgradnju modernog rudarskog preduzeća sa niskom emisijom ugljen-dioksida.
„Zbog toga je u jedan od najznačajnijih projekata koji kompanija realizuje od aprila ove godine – projekat tehničke rekonstrukcije topionice, koji će građanima Bora doneti čist vazduh, do sada uloženo 260 miliona dolara“, rekao je direktor kompanije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.